Nosilci Slovenci čakajo tekmeca pred kvalifikacijami za SP

sta
27.01.2022 16:39
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Blaž Janc in soigralci bodo jutri dobili tekmeca za marčevske dodatne kvalifikacije za SP.

Andrej Petelinsek

Slovenska moška rokometna reprezentanca je po klavrnem nastopu na letošnjem evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem, kjer je zasedla 16. mesto, že ostala brez selektorja Ljubomirja Vranješa. V soboto bo dobila tekmeca v prvem krogu dodatnih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto na Švedskem in Poljskem. Slovenija bo imela v svojem prvem kvalifikacijskem delu status nosilke tako kot Severna Makedonija, Ukrajina, Litva, Portugalska, Belorusija, Slovaška, Avstrija in BiH. Njene možne tekmice so Švica, Romunija, Belgija, Grčija, Italija, Ferski otoki, Finska, Turčija in Estonija. Žreb se bo v soboto v Budimpešti pričel ob 13.30. Prve tekme bodo na sporedu 13., povratne pa 20. marca. Slovenijo v primeru končne zmage nato čaka še drugi krog dodatnih kvalifikacij, ki bo na sporedu 11. in 17. aprila.

Medtem ko Slovenci že razmišljajo o uvrstitvi na naslednji turnir, pa se na aktualnem EP boji za najvišja mesta šele razplamtevajo. Danes sta na sporedu oba polfinala - ob 18. uri med Španijo in Dansko, ob 20.30 pa med Francijo in Švedsko. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta