(FOTO) Škoda octavia je slovenski avto leta 2021

Janez Kovačič Janez Kovačič
09.01.2021 21:00
V finalu izbora so novinarji devetih avtomobilskih redakcij, organizatorjev izbora, največ glasov namenili češkemu avtomobilu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Škoda octavia je na koncu med vsemi finalisti izbora dobila največ glasov avtomobilskih novinarjev in s tem nadaljevalo tradicijo dobrih uvrstitev v omenjenem izboru.
Uroš Modlič

Po dobrih treh mesecih se je končalo izbiranje slovenskega avtomobila z letnico 2021. V finalu se je pomerilo pet avtomobilov, po glasovanju novinarjev devetih slovenskih medijev, organizatorjev izbora, pa je naslov osvojila škoda octavia. Za češkim avtomobilom so se nato zvrstili volkswagen golf, peugeot 2008, hyundai tucson in renault captur.

V velikem studiu nacionalne TV se je pomerilo pet finalistov, renault captur, peugeot 2008, škoda octavia, volkswagen golf in hyundai tucson (od leve proti desni). V tokratnem izboru se je za naslov potegovalo 18 avtomobilov.
Uroš Modlič

V tokratnem izboru se je pomerilo 18 avtomobilov oziroma tisti, ki so se lani prvič pojavili na slovenskem trgu. Zmaga škode octavie, avtomobila, ki je na slovenskem trgu priljubljen in uveljavljen, je bila pred drugouvrščenim vw golfom dokaj tesna, pri čemer je bilo pomembno tudi to, da je prav octavia v prvem delu glasovanja dobila največ glasov bralcev.

Izbor so pripravili novinarji devetih slovenskih medijskih hiš, med njimi je že skoraj ves čas tudi Večer. Na fotografiji del letošnje novinarske žirije.
Uroš Modlič

Kako smo glasovali novinarji Večerove avtomobilske priloge Šesta prestava? Nekoliko drugače kot večina, saj smo največ glasov namenili peugeotu 2008, medtem ko je bila škoda octavia »šele« na četrtem mestu.

Izbor z letnico 2021 je bil doslej že 29. po vrsti, lovorika gre tokrat v vitrino češke avtomobilske tovarne. 
Uroš Modlič

Prireditev na nacionalni TV je vodil David Urankar, sicer znani televizijski obraz in sodelavec TV oddaje Avtomobilnost, nastopili pa so še nekateri glasbeniki oziroma umetniki, med njimi tudi Sabina Cvilak, znana mariborska sopranistka.

Tokratni finalni izbor je popestrila tudi mariborska sopranistka Sabina Cvilak.
Uroš Modlič

Hkrati so bili izžrebani tudi dobitniki nagrad. Prva nagrada, Petrolova kartica z dobroimetjem 1500 evrov, je šla v roke Matiji Simčiču (Dobrovo). Komplet zimskim gum Goodyear je dobila Romana Bizovičar (Žiri), s fiatom 500 hybrid pa se bo mesec dni vozil Matej Marolt (Velike Lašče). 

Prireditev je povezoval David Urankar.
Uroš Modlič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta