V Volkswagnu ob delo kar 30.000 zaposlenih?

21.10.2021 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Herbert Diess
Tovarna

Prvi mož nemškega velikana Herbert Diess naj bi bil člane nadzornega sveta posvaril, da bi lahko prepočasen prehod na električno mobilnost ogrozil varnost kar 30.000 delovnih mest v Volkswagnu. Razlog za rdeči alarm v Wolfsburgu naj bi bil meteorski vzpon ameriške znamke električnih avtomobilov Tesla, ki v svoji novi tovarni v Nemčiji namerava na leto izdelati kar do 500.000 vozil. Priljubljenost Teslinih električnih avtomobilov v Evropi potrjujejo tudi prodajne številke, saj znamka v zadnjem času ruši prodajne rekorde tudi na domačem terenu nemških koncernov.

VW trenutno v svoji tovarni v Wolfsburgu izdela 700.000 avtomobilov in zaposluje 25.000 ljudi, medtem ko bo v Teslini tovarni zaposlenih le 12.000 ljudi. To je razumljivo, kajti proizvodnja električnih vozil je manj kompleksna in zato zahteva manjše število delavcev. Predstavniki Volkswagnovega delavskega sindikata so zaradi špekulacij o odpuščanjih razumljivo na nogah, Diessovo svarilo pa so označili za neosnovano in absurdno. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta