Anže Logar odstopil kot predsednik lokalnega odbora SDS, razlog pa ...

A.L., STA
21.11.2022 11:39

"Hvala vsem članom, volivcem in simpatizerjem. Nadaljujmo, pot je jasna: Za Ljubljano. Za ljudi," je zapisal.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Anže Logar je na Twittterju sporočil, da odstopa kot predsednik lokalnega odbora SDS Mestne občine Ljubljana. "Včeraj so bile lokalne volitve. Tako za župana kot za mestni svet se nismo odrezali dobro. Zato odstopam kot predsednik MO SDS Lj. Po 12 letih se poslavljam iz ljubljanske politike. Ker je tako prav. Hvala vsem članom, volivcem in simpatizerjem. Nadaljujmo, pot je jasna: Za Ljubljano. Za ljudi," je zapisal.

V Ljubljani je na županskih volitvah znova prepričljivo zmagal sedanji župan Zoran Janković, ki je bil z 61,84 odstotka glasovi izvoljen v prvem krogu. Kandidat SDS Igor Horvat je bil po številu glasov četrti, za kandidatko Levice Natašo Sukič in Alešem Primcem iz stranke Glas za otroke in družine. Za Horvata je glasovalo 6,26 odstotka volivk in volivcev.

V mestnem svetu bo SDS v novem mandatu zastopana s šestimi svetniki, doslej jih je imela deset in je bila na drugem mestu po številu svetnikov. Na tokratnih volitvah je več svetniških mest poleg Liste Zorana Jankovića, ki jih bo imela 18, dobilo še Gibanje Svoboda, in sicer osem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta