Dostavna niša Kiss&Drop tudi pred OŠ Toneta Čufarja v Mariboru

mbk
05.10.2023 15:59

Nova dostavna niša bo poskrbela za varen prihod in odhod otrok iz šole

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na novo urejena cesta pred OŠ Tone Čufar
Mom

Mestna občina Maribor je v sodelovanju s Fakulteto za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo pred Osnovno šolo Tone Čufar na Pobrežju za starše otrok vzpostavila že drugo dostavno nišo (Kiss&Drop) v mestu, prva je, kot je znano, pred OŠ Bojana Ilicha. Dostavna niša bo s ciljem umirjanja prometa in zagotavljanja večje varnosti v cestnem prometu poskrbela za varen prihod in odhod otrok iz šole.

Na novo urejena cesta pred OŠ Tone Čufar na Pobrežju
Mom

Ob tem je občina na podlagi predlogov učencev šole in v sodelovanju z Domom Danice Vogrinec uredila del ceste pred šolo, ki je zajemala vzpostavitev novega prometnega stanja na Zrkovski cesti pred Osnovno šolo Toneta Čufarja skladno s smernicami za vzpostavitev in izvedbo urbane opreme direkcije za infrastrukturo. Občina je za navedeno odštela 7.800 evrov, fakulteta pa je k projektu pristopila brezplačno, saj je šlo za raziskavo, ki so jo v okviru svojih rednih vsebin opravile študentke navedene fakultete.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta