(FOTO in VIDEO) Na pot okoli Pohorja čez 800 kolesarjev. Še pred startom predali bon Zvezi prijateljev mladine

JK, BB
17.06.2023 09:41

Ob 9. uri so se iz središča mesta na različno dolge trase podali udeleženci 44. rekreativnega kolesarskega maratona Okoli Pohorja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Po prevzemu startnih številk na Trgu svobode so se v prve vrste postavili junaki, ki bodo prekolesarili najdaljšo traso, dolgo 147 kilometrov. Pedala bodo poganjali na lepi trasi, na kateri je tudi precej vzponov, vsem skupaj pa je naklonjeno tudi vreme. 

Navdušenje in tudi nekaj vznemirjenja na startu
Sašo Bizjak

Namen dogodka je tudi promoviranje zdravega načina življenja in spodbujanje k rekreaciji. Ima pa tudi dobrodelen značaj. Še pred startom je direktor medijske hiše Večer Miha Klančar predal Nini Babič, predsednici Zveze prijateljev mladine Maribor, bon v višini 1700 evrov. Večer, organizator dogodka, je namreč del vseh pridobljenih sredstev namenil za dober namen. K donaciji so tako pripomogla naslednja podjetja: Nova KBM By OTP Group, Econo, I-Vent, Vzajemna, Porsche Maribor Škoda. Slednji so prispevali tudi vozila, ki spremljajo kolesarje na poti. 

Direktor Večera Miha Klančar in Nina Babič, ZPM Maribor
Sašo Bizjak

"Želimo, da s svojim vzgledom spodbujate in motivirate mlade kolesarje, ki so prvič na takšni rekreativni prireditvi. Zmagovalci bodo vsi, ki bodo zadovoljno in  pravočasno pripeljali na cilj. Potrudili se bomo, da bo kolesarski praznik minil v zadovoljstvo vseh, ki na njem sodelujemo,” so pred dogodkom pozivali soorganizatorji dogodka iz Kolesarskega društva Branik Maribor.

Maraton torej ni dirka, čeravno bodo vsem udeležencem izmerili čas vožnje. Cilj je prav tako na Trgu svobode. 

Ob prevzemanju startnih številk na Trgu svobode
Sašo Bizjak

Pred startom je kolesarje nagovoril tudi mariborski župan Saša Arsenovič. Zaželel jim je varno vožnjo in poudaril, da ne gre za tekmovanje, temveč rekreativni maraton in da ni potrebe bo dirkanju, temveč varni vožnji. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta