(FOTO in VIDEO) Pod Socerbom aktivni še dve žarišči, gasilce skrbi burja

Va, A.L., STA
09.08.2022 14:14

Pod Socerbom v občini Koper se gasilci že cel dan borijo požarom, ki se je popoldne znova razplamtel.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
FPA
FPA

Po besedah vodje nočne izmene Davida Hrvatina sta trenutno aktivni še dve žarišči, je pa požar pod nadzorom. Ponoči gasilci ne bodo imeli pomoči iz zraka, se bo pa ta vrnila v sredo. Skrbi jih predvsem burja.

"Z nočjo so zračne sile zaključile z gašenjem, imeli smo tudi menjavo izmene," je najnovejše stanje na terenu za STA povzel Hrvatin iz koprske gasilske brigade. Na terenu je okoli 120 gasilcev s Severne Primorske.

Bobo

Trenutno sta aktivni še dva žarišči, ki pa sta pod nadzorom. "Problem je, da se krepi burja, nekaj težav imamo tudi z vodo. S Kraškim vodovodom se usklajujemo, kako bi jo zajeli," je še dodal.

Hrvatin upa, da bodo gasilci v kratkem žarišči odpravili, je pa za sredo ponovno načrtovana pomoč iz zraka, je še pojasnil.

Po popoldanskih podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je gorelo na približno 15 hektarjih, kot je ocenil Hrvatin, se je ta številka nekoliko povečala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta