(FOTO) Obsežen zemeljski plaz ogroža vojašnico na Bohinjski Beli

STA, M.R.
06.11.2023 17:25

Pod vojašnico na Bohinjski Beli se je danes sprožil obsežen zemeljski plaz, ki ogroža dva vojaška objekta, v katerih hranijo opremo, ki pa ni nevarna. Prav tako plaz ne predstavlja nevarnosti za prebivalce.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zemeljski plaz, ki ogroža vojašnico na Bohinjski Beli. 
Twitter/Slovenska vojska

Stanje plazu bodo od zunaj ponoči spremljali gasilci, stanje znotraj vojaških objektov pa bo spremljala Slovenska vojska. Plaz je zgrmel v reko Savo in jo delno zajezil, ni pa grozilo, da bi jo popolnoma zajezil in s tem povzročil poplavni val. Reka je trenutno zelo močna in plaz na srečo izpira, je pojasnil poveljnik Civilne zaščite za Gorenjsko Klemen Šmid.

Prebivalci zaradi plazu niso ogroženi, je pa ta poškodoval lokalni daljnovod, zato so bili prebivalci vasi Kupljenik začasno brez elektrike, a je Elektro Gorenjska že vzpostavila začasno napajanje z agregatom.

Ker je plaz načel robove temeljev, je prenevarno za umik vojaške opreme, ki se nahaja v objektih in ki ni nevarna.

Plaz so si po njegovih besedah geologi že ogledali. Ker je aktiven, je za podroben pregled prenevarno, zato so se odločili, da bodo dodaten pregled izvedli v torek, če bodo razmere to dopuščale.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta