Iskanje novega dobavitelja: Tudi E.ON prekinja dobavo elektrike in plina

Srečko Klapš Srečko Klapš
26.04.2022 11:19

Namesto napovedane podražitve s 1. majem, si mora 29 tisoč odjemalcev družbe E.ON Ljubljana poiskati novega dobavitelja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
E.ON Ljubljana v prihodnjih mesecih prekinja dobavo električne energije in zemeljskega plina odjemalcem v Sloveniji.
Andrej Petelinsek

"Odločitev o prenehanju dobave je bila sprejeta po temeljitem premisleku, analizi poslovanja družbe ter napovedanih trendih nadaljnjega razvoja energetske krize v Evropi in svetu," pojasnjujejo v družbi in dodajajo, da so odjemalce o tem že obvestili prav tako pa jim bodo nudili pomoč pri menjavi dobavitelja. 

Odločitev o prekinitvi dobave je sledila postopku prodaje družbe v drugi polovici lanskega leta, ki zaradi izrednega razvoja dogodkov in izjemne volatilnosti energetskega trga ni bil izpeljan, so še zapisali v sporočilu za javnost: "Na žalost so bile vse druge možnosti izčrpane, analiza poslovanja in vse napovedi gibanja cen elektrike in zemeljskega plina v Evropi so pokazale, da dolgoročno poslovanje na slovenskem trgu v obsegu, kot ga imamo, za našo družbo ni več poslovno vzdržno," je  dejal direktor družbe Thomas Romuald Sichla. E.ON Ljubljana oskrbuje skupno okoli 29.000 odjemalcev, od tega je 28.000 odjemalcev električne energije ter 1000 odjemalcev zemeljskega plina.

E.ON Ljubljana je sicer marca napovedala dvig cen za dobavo električne energije in zemeljskega plina s 1. majem, a kot kaže ne bi bilo dovolj, da bi se obdržali na slovenskem trgu. Spomnimo, da so doslej že prenehali dobavljati električno energijo in/ali zemeljski plin Telekom Slovenije, Involta, Elektro prodaja E.U. in Energija direkt.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta