Kako poskrbeti za miren spanec?

Pestra ponudba zavarovanj na trgu nas lahko zmede. Težko je vedeti, kaj v resnici potrebujemo ali želimo. V nadaljevanju predstavljamo pet tehtnih razlogov, zakaj potrebujete življenjsko zavarovanje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Ljudje z leti postajamo modrejši in bolj izkušeni. Prav tako odrastemo, se poročimo, si ustvarimo družino, lahko celo ustanovimo podjetje ali obrt. Pri tem vedno bolj spoznavamo, da je življenjsko zavarovanje bistveni del dobrega finančnega načrta. Glede na to kako visoko finančno zaščito lahko nudijo, so police življenjskih zavarovanj za primer smrti cenovno ugodne, kar je še dodaten izgovor manj, zakaj ne bi z zavarovanjem poskrbeli za finančno varnost. Z leti namreč nase prevzamemo več oblik odgovornosti, v prvi vrsti do partnerja, otrok in drugih družinskih članov. Če imamo sklenjeno življenjsko zavarovanje, lahko mirneje spimo, saj vemo, da bodo najbližji v primeru naše smrti deležni denarja iz naslova zavarovalne police. A obstaja še nekaj tehtnih razlogov, zakaj je življenjsko zavarovanje pomembno.

Zaščitite svojo družino in bližnje

Če so naši najbližji odvisni od naše finančne podpore, potem je življenjsko zavarovanje ključno, saj nadomešča naš dohodek, če se zgodi najhujše. To je še posebej pomembno za starše majhnih otrok ali za življenjske partnerje, ki bi težko vzdrževali življenjski standard, če ne bi imeli več dostopa do dohodka, ki ga zagotavlja partner.

Shutterstock

Zapustite dediščino

Če nimate drugega premoženja, ki bi ga prenesli na dediče, lahko ustvarite dediščino tako, da sklenete polico življenjskega zavarovanja in jih imenujete za upravičence. To je odličen način, da otrokom pripravite finančno odskočno desko za prihodnost, če ji morebiti ne bi mogli biti priča.

Poplačilo dolgov in drugih stroškov

Poleg zagotavljanja dohodka za kritje vsakdanjih življenjskih stroškov je življenjsko zavarovanje lahko rešitev za vašo družino, za kritje morebitnih neporavnanih obveznosti, kot so dolgovi zaradi hipoteke, neodplačane obveznosti po kreditnih karticah in avtomobilska ter druga posojila. Zagotovo si ne želite, da vaš zakonski partner, starši ter otroci poleg čustvenega bremena izgube, ki ga že trpijo, postanejo še finančno obremenjeni.

Za več finančne varnosti

Shutterstock

Kot večina staršev si tudi vi verjetno želite, da bi bili vaši otroci dobro preskrbljeni, tudi če vas več ne bo. Ne želite le, da bi dobili kakovostno (univerzitetno) izobrazbo, ampak da bi jim pomagali pri osamosvajanju, na primer pri nakupu stanovanja ali pri ustanovitvi podjetja.  Iz tega razloga je pomembno, da življenjsko zavarovanje sklenete pravočasno.

Prinaša miren spanec

Ljudje ne moremo vedeti, kdaj bomo umrli. Lahko se to zgodi danes, jutri ali čez 50 let, nekoč nas ne bo več. Drži, nobena količina denarja ne more nadomestiti osebe. Toda življenjsko zavarovanje pomaga zaščititi naše bližnje pred negotovostmi. Življenjsko zavarovanje brez dvoma prinese mir nam samim in naši družini. Partnerja in potomce finančno zaščiti pred neznanim in jim pomaga v sicer težkem času izgube ljubljene osebe.

Življenjsko zavarovanje je potemtakem logična naložba, podobno kot (dodatno) zdravstveno zavarovanje. Škoditi ne more, lahko le močno koristi.

Shutterstock
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.