Ljubo Jasnič odstopil z vrha stranke Desus

A.L.
02.03.2023 21:11

Strankinega kongresa po informacijah N1 ne bo ta mesec, kot so načrtovali, temveč naj bi bil aprila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

Na današnji seji sveta Desus je odstopil predsednik stranke Ljubo Jasnič, poroča N1. Prav tako je odstopil tudi generalni sekretar stranke upokojencev Bojan Potočnik. Oba sta kot razlog navedla zdravstvene in osebne razloge. Jasnič je vodenje stranke prevzel junija 2021, ko je Desus že bil opozicijska stranka.

"Kot nam je dejal Jasnič, pa so bili pika na i očitki, ki jih je bil deležen v zadnjem času, med drugim tudi na račun prodaje strankine nepremičnine v središču Ljubljane. Jasnič je za N1 zagotovil, da ni iz stranke odnesel niti centa in da ne dovoli, da bi ga prikazovali kot 'največjo barabo'. Po njegovih besedah je dal z odstopom tudi možnost, da zadeve temeljito pregledajo," poroča N1 in ob tem dodaja, da strankinega kongresa po njihovih informacijah ne bo ta mesec, kot so načrtovali, temveč naj bi bil aprila, ko naj bi legitimirali danes postavljeno začasno vodstvo. Januarja prihodnje leto pa bo sledil redni kongres. Do tedaj naj bi bil po današnji odločitvi sveta začasni predsednik stranke Anton Rifelj iz Mozirja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta