Luka Mesec: Jasno je, kaj mi hočejo povedati - molči, ali pa te bomo medijsko uničili

Tanja Fajnik Milakovič Tanja Fajnik Milakovič
28.07.2022 16:03

Objavljamo del pogovora z ministrom za delo Luko Mescem. V celoti bo objavljen v Večerovi prilogi V soboto. Govoril je o delovnih načrtih, o svojem prostem času in kako bo preživel poletje. Bo opravil test na droge?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Mesec
Robert Balen

Luka Mesca, ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, je novica o še enem zakonodajnem referendumu SDS - na prejšnji teden sprejeto novelo zakona o dolgotrajni oskrbi - dosegla v New Yorku, kjer s špansko ministrico za delo Yolando Diaz Perez v OZN predstavljata pobudo za resolucijo o socialni ekonomiji. Pot čez lužo je izkoristil tudi za kratek oddih. Sicer pa načrtuje delovno poletje, nam je zaupal v intervjuju, ki bo objavljen v sobotnem Večeru v prilogi V Soboto.

Njegova prioriteta ostajajo stanovanja za mlade po dostopnih cenah. "Vemo, da si danes predvsem mladi, in to ne samo v urbanih središčih, pač pa problem postaja vseslovenski, ne morejo več zagotoviti strehe nad glavo po normalnih cenah. Pol plače dajejo za najemnine ali kredite".

Pripravlja se tudi na vročo jesen. Dražijo se hrana, gorivo, ogrevanje, in to najbolj prizadene najrevnejše skupine prebivalstva. Na mizi je že predlog o energetskem dodatku, ki ga mora potrditi še vlada. "Prizadevamo si, da bi ga dobili vsi, ne le upokojenci, ki prejemajo mesečne dohodke nižje od 771 evrov, kolikor znaša prag revščine".

Upokojenci prihajajo tudi s svojimi izračuni in zahtevo po izredni uskladitvi pokojnin, a to bo moralo počakati do konec leta, pravi. Je pa zadovoljen, da pri družinskem zakoniku ni več možnih ugovorov in se bodo poslej tudi istospolni pari lahko poročali in posvajali otroke.

In kako odgovarja na očitke, da bi se moral testirati na droge zaradi čudnega obnašanja v parlamentu? "Proti meni so na družbnenih omrežjih začeli z umazano kampanjo, da sem bil na kokainu. Jasno je, kaj mi s tem hočejo povedati: molči, ali pa te bomo medijsko uničili. Ne skrbite, ne bom molčal," je še med drugim povedal v intervjuju, ki ga boste lahko v soboto prebrali tudi na naši spletni strani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta