Lukšič: Najedajo kredibilnost celotni politiki

ue
22.09.2020 18:50

Tako dobrodelno prireditev v Unionski dvorani, ki jo je organiziral Olimpijski komite Slovenije in na kateri cela vrsta uglednih gostov, tudi političnih, ni nosila zaščitnih mask, komentira politični analitik dr. Igor Lukšič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ministrica Simona Kustec na gala prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije
Tv Slovenija

Dr. Igor Lukšič, politični analitik o politikih, ki ne upoštevanjo zaščitnih ukrepov: "Vse skupaj zelo najeda kredibilnost politike nasploh in vladnih predstavnikov, ki so najbolj izpostavljeni. Ker delajo eno, govorijo pa drugo. Od nas pa zahtevajo, da pravila, ki jih sprejemajo, upoštevamo do iracionalnosti. Iracionalno je tudi to, da uradni govorec vlade Jelko Kacin govori z masko, vlada je celo zasedala v maskah na prvi seji, ko virus sploh ni grozil tako resno kot sedaj. Vlada nas torej sili v iracionalno obnašanje, kljub temu da sami vedo, da se njihovih ukrepov ni mogoče držati v praksi. Česar se ne zavedajo, pa je, da najedajo kredibilnost celotni politiki. Oni so jo itak že izgubili, sploh pri tistih, ki še kaj dajo na racionalno vodenje javnih zadev. Ker ne pozivajo ljudi, da tistega dela odgovornosti ljudi za javno zdravje, ki pripada vsakemu posamezniku, ne prepuščajo posamezniku, ampak se delajo, da bodo oni s svojimi pravili poskrbeli za zdravje vseh. Pri čemer pa v praksi seveda ne morejo slediti svojim pravilom."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta