Mariborski Radio City na poti do madžarskih lastnikov?

DR
18.02.2022 15:33

Mišo Hölbl je za tednik Mladina potrdil, da je pogodba podpisana, čaka še denar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Vanovšek

Priljubljena in dobro poslušana mariborska radio postaja Radio City očitno dobiva nove lastnike. Zgodba še ni končana, a zdajšnji lastnik Mišo Hölbl je za tednik Mladina potrdil, da je pogodba podpisana. Dodal je, da posel zanj ni pravnomočno zaključen, dokler denar ne bo nakazan na tekoči račun. Po informacijah Mladine in tudi neuradnih podatkih Večera naj bi se za nakup omenjenega radia zanimali posamezniki, ki obvladujejo madžarski medijski konglomerat TV2. Ta prek svoje podružnice TV2 Adria posluje tudi v Sloveniji in obvladuje tudi Planet TV. 

Mišo Hölbl in odgovorni urednik Radia City Bor Greiner
Marko Pigac

Za Radio City se je potegovalo več interesentov, tudi nekateri medijski lastniki, ki že delujejo na slovenskem medijskem trgu. Nakup Radia City bi bil še ena v vrsti madžarskih medijskih in drugih naložb v Sloveniji v zadnjem času. Zanimanje Madžarov za omenjeni medij je sicer le eden izmed njihovih interesov, ki jih imajo na Štajerskem, v Prekmurju in sicer v Sloveniji. Madžarska banka OTP je v postopku sklenitve prevzema Nove KBM.

V ponedeljek prihaja, kot je razkril Večer, v Slovenijo ponovno tudi madžarski premier Viktor Orban. Janez Janša velja za enega njegovih tesnejših zaveznikov, z Orbanovega politično-gospodarskega kroga se financirajo tudi mediji, blizu vladajoči SDS. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta