Medalje za požrtvovalnost in hrabrost: Nagradili kar 97 junakov

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
03.04.2024 16:19

Številni med policisti in občani so za to, da so rešili življenje drugega, ogrozili svoje zdravje in življenje in se brez odlašanja podali v nevarnost

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nagrajenih je bilo 79 policistov, en pomožni policist in 17 občanov, ki so ukrepali v 48 stresnih dogodkih.
Policija

Na Policijski akademiji v Tacnu se je vodstvo policije danes zahvalilo pogumnim, predanim in prizadevnim pripadnikom modre uniforme in občanom, zaslužnim za številna rešena življenja. Kar 97 pogumnih in dobrosrčnih posameznikov je tako prejelo medalje policije za svoja požrtvovalna in hrabra dejanja. Pri tem je bilo podeljenih 89 medalj za požrtvovalnost in osem medalj za hrabrost.

Medalje je prejemnikom na slovesnem sprejemu podelil generalni direktor policije Senad Jušić. To je storil skupaj z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem. Oba sta posameznikom, ki so pogumno in brez pomisleka pomagali sočloveku, čestitala in se jim zahvalila. Generalni direktor policije je v svojem nagovoru dejal, da "se je ponovno potrdilo, da je znanje prve pomoči eno temeljnih pri našem poklicu in tudi v življenju nasploh, zato si bom prizadeval, da ga bomo v okviru rednih usposabljanj še naprej širili med našimi zaposlenimi. Neizmerno zadovoljen sem, da je bilo prav zaradi usposobljenosti naših sodelavcev in posameznikov iz vrst občanov rešenih toliko življenj. Vsi so namreč imeli to dragoceno znanje in so ga tudi brez strahu uporabili." Notranji minister Boštjan Poklukar pa je dejal, da je pomagati ljudem in jim služiti poslanstvo policijskega poklica. Pogum, srčnost in požrtvovalnost pa so lastnosti vsakega policista in policistke.

Nagrajenih je bilo sicer 79 policistov, en pomožni policist in 17 občanov, ki so odločno ukrepali in reševali človeška življenja v 48 stresnih dogodkih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta