Možni še močni sunki jugozahodnika, pozneje prihaja severni veter in ohladitev

M.R.
04.02.2020 08:55

Pred nami je sprva deževno vreme, jutri bi lahko ponekod tudi snežilo, nato pa prihajajo hladnejši in bolj jasni dnevi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Danes dopoldne bo pas dežja hladne fronte prešel Slovenijo, pri čemer bo rosilo ali rahlo deževalo. Predvsem pa meteorologi opozarjajo na jugozahodni veter, ki lahko zgodaj dopoldne ponekod na Notranjskem, Kočevskem in Štajerskem v sunkih presega hitrosti 70 kilometrov na uro. 
{twitter}https://twitter.com/meteoSI/status/1224569532141985796{/twitter}
Popoldne se bo nadaljevalo spremenljivo oblačno vreme, možna bo še kakšna manjša ploha. Zapihal bo okrepljen severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma od 7 do 15 stopinj Celzija, a se bo sredi dneva že ohladilo.
Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, možna bo kakšna manjša snežna ploha. Pihal bo zmeren severni veter, ki se bo predvsem na Gorenjskem in v severovzhodnih krajih čez dan še okrepil. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 3 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija. 
{twitter}https://twitter.com/NeurjeSi/status/1224402346106671106{/twitter}

Do nedelje precej jasno

V noči na četrtek bo veter ponehal. V četrtek in petek bo precej jasno, jutri pa bosta v obeh dneh precej hladni. V petek in soboto bo nad našimi kraji območje visokega zračnega tlaka, k nam bo dotekal nekoliko manj hladen in suh zrak. Anticiklon bo v nedeljo oslabel, z zahodnikom bo v višinah k nam znova dotekal nekoliko toplejši in vse bolj vlažen zrak.
Do nedelje bo prevladovalo precej jasno vreme z jutranjimi temperaturami pod ničlo v večjem delu Slovenije. V začetku prihodnjega tedna bo postopno topleje, v torek pričakujemo padavine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta