(NAPOVED) Nastaja kriptosvet, tega se ne da preprečiti

Georg Mohr
25.02.2021 13:00
"Verjamem, da nas čaka boljši, varnejši in predvsem pravičnejši svet, brez posrednikov, bančnih provizij in nepotrebnih tveganj," napoveduje Matej Tomažin, direktor podjetja Iconomi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Morda za Mateja Tomažina še niste slišali. Kakor kdo, podjetje je namreč eno vodilnih v Sloveniji na področju kriptovalut, o katerem se danes na veliko govori. Za kaj pri tem gre? V čem je smisel? Ponuja ta novi svet nekaj boljšega od tega, kar imamo in poznamo?

Matej Tomažin
Osebni arhiv

"Ta dva svetova sta že zdaj neprimerljiva, ne upam si napovedati, kako bo čez čas. Trdno pa verjamem, da nas čaka boljši, varnejši in predvsem pravičnejši svet. Svet brez posrednikov, svet brez tveganj, svet, v katerem ne bo nihče trepetal za svoje premoženje zaradi morebitnih nespametnih, da ne rečem nepoštenih potez tistih, ki so na položajih. Svet, kjer se ne bomo bali zlomov bank, kjer ne bomo plačevali provizij bankam in finančnim servisom, svet, kjer se ne bo trgovalo z našimi podatki, našimi profili. In po drugi strani svet odgovornosti, kar bo za naslednjo generacijo še izziv, za poznejše rodove pa že nekaj samo po sebi umevnega."

Pogovor z Matejem Tomažinom si preberite v jutrišnji izdaji Večera v nedeljo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta