Nataša Sukič prvo ime Levice na evropskih volitvah, Luka Mesec pa zadnje: Kdo bodo še ostali kandidati?

M.R.
03.04.2024 15:01

Na listi za evropske volitve vladne stranke Levica naj bi bila na prvem mestu poslanka Nataša Sukič, na zadnjem pa naj bi bil dolgoletni glavni koordinator stranke, sicer minister za delo in podpredsednik aktualne vlade Luka Mesec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poslanka Levice Nataša Sukič, minister Luka Mesec in glavna koordinatorka Levice Asta Vrečko
Robert Balen

Gre za neuradne informacije, ki so jih objavili na portalu N1. Ob tem so zapisali, da so možna še določena odstopanja na listi, po pričakovanjih pa naj bi bili omenjeni mesti že določeni in naj se ne bi spreminjali. Poleg Nataše Sukič in Luke Mesca naj bi bila na listi tudi Dan Juvan, državni sekretar na ministrstvu za delo, in Luka Omladič, ki je državni sekretar na ministrstvu za solidarno prihodnost. 

Na listi Levice naj bi po pisanju N1 kandidirali tudi Katja Sluga, predsednik Bošnjaške kulturne zveze Slovenije Fahir Gutić in umetnostna zgodovinarka Zdenka Badovinac, ki je bila dolga leta direktorica Moderne galerije. 

Kandidirala naj bi tudi Matej Zupanc in Tarra Stermšek Kristan, ki je že kandidirala na zadnjih parlamentarnih volitvah.

Od parlamentarnih strank sta kandidatni listi doslej predstavili zgolj SDS in NSi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta