Objavljen je javni razpis za dodelitev Zoisove štipendije za leto 2024/2025, tukaj so podrobnosti

STA
01.07.2024 09:49

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je v petek na spletni strani objavil javni razpis za dodelitev Zoisovih štipendij za leto 2024/2025.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Sašo Bizjak

Prav tako so objavili tudi vlogo za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije za obstoječe štipendiste. Rok za oddajo vlog za dijake je 9. september, za študente 10. oktober.

S šolskim oziroma študijskim letom 2024/2025 sta Zoisova in državna štipendija prvič združljivi. Vlagatelji lahko prejemajo obe štipendiji sočasno.

Zoisova štipendija se dodeli dijakom in študentom, ki izkazujejo izjemne dosežke in ustvarjajo dodano vrednost na področju znanja, raziskovanja, razvojne dejavnosti in umetnosti. Dodeli se najuspešnejšim vlagateljem, ki izpolnjujejo splošne in posebne pogoje. Izkazati morajo vsaj en ustrezen izjemni dosežek in hkrati dosegati zahtevan šolski oziroma študijski uspeh, so zapisali v skladu.

Razpis je namenjen novim vlagateljem, ki še nimajo Zoisove štipendije oziroma se prvič prijavljajo, in tistim, ki v šolskem oziroma študijskem letu 2024/2025 prehajajo na višjo raven oziroma stopnjo izobraževanja.

Štipendisti, ki so Zoisovo štipendijo že pridobili in v šolskem oziroma študijskem letu 2024/2025 ne prehajajo na višjo raven oziroma stopnjo izobraževanja, morajo vlogo za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije oddati najkasneje do konca šolskega oziroma študijskega leta 2023/2024: dijaki do 31. avgusta in študentje do 30. septembra, če želijo štipendijo neprekinjeno prejemati.

Tudi letos je možno oddati elektronsko vlogo preko portala Moja eUprava, kjer se vlagatelji prijavijo s svojo e-identiteto (kvalificirano digitalno potrdilo ali smsPASS na mobilnem telefonu ali z elektronsko osebno izkaznico). Za mladoletne osebe odda vlogo zakoniti zastopnik s svojo e-identiteto.

Višina štipendije za dijake znaša 148,15 evra, za študente pa 172,84 evra. Možno je pridobiti še dva dodatka in sicer za bivanje v višini 98,76 evra in za štipendiste s posebnimi potrebami v višini 61,73 evra.

Razpisna dokumentacija in vloga sta na voljo na spletni strani sklada. Konec avgusta oziroma v začetku septembra bo sklad izvedel informativne delavnice za prijavo na razpis za dodelitev Zoisovih štipendij za potencialne prijavitelje.

Vrednost razpisa je 3,5 milijona evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta