Odziv Aktiva MMC: Napadena je tarča podtikanj, zlonamernih insinuacij in nadaljnjih žalitev, tudi s strani Ruparja

DR
02.06.2023 15:31

V nadaljevanju v celoti objavljamo odziv aktiva MMC na blatenje njihove sodelavke, ki je bila v sredo med protestom upokojencev žrtev agresivnega izpada posameznikov pred poslopjem RTV Slovenija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Robert Balen

"V Aktivu MMC-ja tesno stojimo za našo sodelavko, ki je med opravljanjem svojega dela doživela agresiven izpad posameznih protestnikov s shoda iniciative Glas upokojencev, zdaj pa je tarča podtikanj, zlonamernih insinuacij in nadaljnjih žalitev tako na družbenih medijih kot v javnih izjavah vodje iniciative Pavla Ruparja. Nesprejemljivo je, da je žrtev tista, ki se mora zagovarjati in ob izpostavitvi agresivnega vedenja prenašati še takšno javno blatenje. Ob tem naj povemo, da nihče iz vodstva RTV-ja po dogodku ni pristopil do naše kolegice, niti v aktivu nismo dobili nobenega odgovora na neposredno pismo, poslano vršilcu dolžnosti generalnega direktorja. Relativiziranje takšnih agresivnih izpadov in preusmerjanje pozornosti na žrtev namesto na storilca sta nevarni tako za družbo kot za naš poklic. Protesti so legitimen način izražanja nestrinjanja, grožnje in ustrahovanje pa ne smejo imeti mesta ne v javnem in ne v virtualnem prostoru.

Aktiv MMC-ja

Podporo so izrazili tudi v Aktivu Informativnega programa TV Slovenija, Aktivu novinarjev Radia Slovenija, Aktivu ustvarjalcev programa Radia Koper, v Društvu novinarjev Slovenije in Sindikatu novinarjev Slovenije."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta