Ponekod snežne plohe, se nam res približuje nevihta Filomena, ki je povzročila kaos v Madridu?

M.R.
13.01.2021 09:50
Čakajo nas suhi in precej hladni dnevi, le za jutri zjutraj se ponekod napovedujejo snežne plohe. Jutri bo pihal tudi severni veter, pozneje pa kaže, da se bo veter umiril.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotgrafija je simbolična
Andrej Petelinšek

Ker so nekateri portali z Balkana poročali, da bi se lahko nevihta, ki je povzročila veliko zmedo v Madridu, kjer je v zadnjih dneh zapadlo največ snega v zadnjih 50 letih, preselila tudi nad Balkan, smo povprašali meteorologe pri agenciji za okolje (Arso), ali lahko kaj podobnega pričakujemo tudi pri nas. 

Dežurni prognostik pri Arsu Uroš Strajnar je dejal, da nas v prihodnjih dneh čaka bolj ali manj suho, sončno in precej hladno vreme. Jutri zjutraj so sicer ponekod mogoče snežne plohe, predvsem bolj na severozahodu države. O nevihti Filomena, ki je španski prestolnici prinesla veliko snega in nizke temperature, pa Strajnar pravi, da se je ta že umaknila in da nad Balkan ne prihaja. 

Potem pa nas ob koncu tedna čakajo bolj ali manj sončni dnevi z nizkimi temperaturami. Te bodo najnižje na Gorenjskem, kjer bo zjutraj tudi pod -10 stopinj Celzija, čez dan se bo lahko nekoliko ogrelo, večji del dneva pa bodo temperature pod lediščem. Na severovzhodu bo prav tako mraz, -5, -6 stopinj Celzija bo vsak dan, je napovedal Strajnar. "Bodo take zimske temperature," je komentiral. Več oblačnosti bo lahko na vzhodu Slovenije. 

Tako vreme, ki pa ga, kot pravi Strajnar, ne bo spremljala megla, naj bi se nadaljevalo nekje do torka, za naprej pa so napovedi precej manj gotove. Po besedah meteorologa kaže na nekoliko toplejše vreme.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta