Ponekod zapadlo tudi več kot 10 centimetrov snega, težave povzročal veter. Kakšno vreme nas čaka ob koncu tedna?

A.L.
06.01.2022 07:33
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Robert Balen

Velik del države se je prebudil v zasneženo jutro, ponekod je zapadlo tudi med 10 in 20 centimetrov snega, v visokogorju še več. Snega sicer ni povsod, na vzhodnem delu in severu Ljubljanske kotline je predvsem deževalo, je za Val 202 povedal Blaž Šter iz Agencije RS za okolje (ARSO). 

Na Primorskem in Goriškem je težave povzročala močna burja, ta je v sunkih dosegala hitrosti do 120 kilometrov na uro. Nekaj težav je bilo tudi na cestah, tam so že posipne službe. 

Kakšno vreme nas čaka konec tedna?

V prihodnjih dneh po napovedih Agencije RS za okolje nove snežne pošiljke ne bo. Danes bo sprva oblačno, tudi v južni Sloveniji bodo padavine zjutraj ponehale. Sredi dneva in popoldne se bo od severa jasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 6, na Goriškem in ob morju okoli 9 °C.

Jutri bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Na Primorskem bo pihala povečini šibka burja. Jutranje temperature bodo od -10 do -3, na Primorskem okoli 0, najvišje dnevne od -4 do 3, na Goriškem in ob morju okoli 7 °C.

V soboto bo precej jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne marsikje megleno. Jutro bo mrzlo. V nedeljo bo pretežno oblačno, v notranjosti bo občasno rahlo snežilo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta