Poslanec Svobode Miha Lamut ne vodi več preiskovalne komisije o vpletanju politike v delo policije

M.R.
23.01.2024 17:39

Poslanec Gibanja Svoboda Miha Lamut je zaradi zdravstvenih težav odstopil s položaja predsednika parlamentarne preiskovalne komisije, ki preiskuje domnevno vpletanje politike v delo policije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poslanec Miha Lamut je bil konec lanskega leta na bolniški.
Matija Sušnik/DZ

O tem poroča spletni portal N1, ki dodaja, da je vodja poslanske skupine največje parlamentarne stranke Borut Sajovic o tem že obvestil mandatno-volilno komisijo. Vodenje komisije Mihe Lamuta je bilo glede na zapis Sajovica v zadnjem času oteženo zaradi njegovega zdravstvenega stanja oziroma osebnih okoliščin. 

Za novega predsednika komisije je Sajovic predlagal Aleša Rezarja, ki je bil do zdaj namestnik člana Lamutove komisije. Namesto Rezarja pa Gibanje Svoboda predlaga Tineta Novaka.

Lamut je bil konec preteklega leta odsoten zaradi zdravstvenih težav. Zbolel je malo po tem, ko je v javnosti odmevalo, da je direktorju Sove Jošku Kadivniku omogočil vpogled na lastno pest in brez sklepa komisije omogočil vpogled v zapis občutljivega pričanja nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar in bivšega šefa policije Boštjana Lindava za zaprtimi vrati. Bil je deležen očitkov, da je s tem zlorabil položaj predsednika preiskovalne komisije in nemara storil protipravno dejanje.

Vpletanje v policijo: Politični triler, ki bremeni Goloba

Konec lanskega oktobra smo poročali, da naj bi prav Rezar takrat sprožil debato v poslanski skupini največje koalicijske stranke o predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič. Ocenil naj bi, da je "prevečkrat ravnala po svoje". Rezar je pred prihodom v državni zbor delal v družbi Gen-I, ki jo je prej vodil premier Robert Golob.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta