Pot digitalne preobrazbe podjetja s pomočjo IBM izkušenj pri vpeljavi SAP preizkušenih rešitev

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
18.12.2020 14:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Na začetku leta 2020 je bilo poslovanje še običajno. Svetovno gospodarstvo je bilo operativno, dogodki so se odvijali nemoteno, prav tako je bilo možno potovati poslovno ali zasebno. Več kot polletne izkušnje so svet postavile na glavo. Vpliv COVID-19 na svetovne gospodarske tokove je nepredvidljiv. Tako kot na vsa podjetja po vsem svetu, je ta kriza vplivala tudi na uporabo digitalnih poslovnih rešitev in aplikativni ekosistem uporabnikov.

Digitalna preobrazba podjetij se nenehno izpopolnjuje. V zadnjem desetletju prehaja v naslednjo fazo – v fazo kognitivnega podjetništva. Za doseganje poslovnih rezultatov in izkušenj se uvajajo rešitve z uporabo Big Data in uporabo eksponentnih tehnologij, kot so AI: umetna inteligenca, Blockchain, Automation, IoT: Internet of Things, 5G in Edge. Če jih podjeje izkoristi za podporo svojemu poslovanju, lahko prinesejo nove poslovne vrednosti in neslutene rasti poslovanja.

Prehod na hibridne strategije z uporabo več različnih Cloud platform

Oblak je še vedno ključno tehnološko gonilo za digitalno preobrazbo. Omogoča nove poslovne modele na osnovi platforme, orkestriranje digitalnih ekosistemov in zagotavljanje povezanih izkušenj strank in zaposlenih. A čeprav je bilo 90% podjetij po vsem svetu do leta 2019 "v oblaku", se je dejansko le 20% njihovih delovnih obremenitev preselilo v oblačno okolje.

To novo poglavje evolucije oblaka zahteva, da se vodstvo podjetij odloča za vlaganje v hibridne rešitve in zmogljivosti različnih platform, ki so del javnih in zasebnih oblakov ter povezujejo on premise rešitve.

Ustvarjanje inteligentnih delovnih tokov

Kupci pričakujejo brezhibne ter prilagojene izkušnje na vseh kanalih. Inteligentni delovni tokovi, dopolnjeni z umetno inteligenco in z drugimi eksponentnimi tehnologijami, kot so avtomatizacija, Blokchain in IoT, bodo podkrepili sposobnost poslovnih platform za zagotavljanje izjemnih rezultatov (glej sliko 1).

IBM SAP, slika 1 
Arhiv Naročnika

S povezovanjem celotnih procesov na različnih platformah bodo organizacije lahko dosegle boljše rezultate v smislu vrednosti, stroškov in izkušenj. Ko stranka odda zahtevek za zavarovanje avtomobila ali opreme, lahko sproži zahteve po celotnem ekosistemu podjetja, razporeja zahteve za popravilo in druga obvestila ter se celo pogaja in izda plačila.

Izkušnje strank in zaposlenih

Na današnje potrošnike ne vplivajo samo izdelki ali storitve, temveč splošna izkušnja in ugled blagovne znamke. Stranke bodo podprle blagovne znamke, ki delijo njihove poglede na pomembna vprašanja kot je trajnost in hitro opustile tiste znamke, ki tega ne počnejo. Poslovne platforme pogosto gostijo konkurente, kar olajša primerjalno nakupovanje in potencialno zmanjša zvestobo blagovni znamki.

Blagovne znamke se ne morejo več zanašati na slepo zvestobo. Trendsetterji razumejo, da si morajo prislužiti zaupanje strank in ga znova zaslužiti z vsako transakcijo (glej sliko 2). Vsaka stična točka - od nabave izdelkov in storitev do dobave in pozneje - prispeva k izkušnji kupca. Hitrost in odzivnost sta ključnega pomena pri vsakodnevnem poslovanju.

IBM SAP, slika 2 
Arhiv Naročnika

Več si lahko preberete na naslednjem članku https://bit.ly/2020IBM. Informiranje o podobnih temah bomo nadaljevali v Linkedin Skupini - IBM SAP Services - South Eastern Europe

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.