Pred nami deževni dnevi, kakšno pa bo vreme med vikendom?

A.L.
10.05.2023 07:22

Jutri bo oblačno in deževno, popoldne se bo dež umikal proti vzhodu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Danes dopoldne se bo od zahoda pooblačilo tudi v severovzhodnih krajih. Zjutraj bo na zahodu začelo deževati, dež se bo čez dan počasi širil v notranjost, na severovzhodu bo do večera ostalo suho. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16, v vzhodni Sloveniji do 18 °C, napovedujejo na Agenciji RS za okolje.

Jutri bo oblačno in deževno, popoldne se bo dež umikal proti vzhodu. Ponekod v zahodni in južni Sloveniji se bo oblačnost trgala, nastajale bodo krajevne plohe. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja, ki bo popoldne oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem okoli 14, najvišje dnevne od 9 do 14, na Primorskem do 20 °C.

V petek in soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi plohami. V nedeljo bo predvidoma oblačno in deževno. V prvi polovici prihodnjega tedna bo vreme najverjetneje ostalo spremenljivo z občasnimi padavinami in krajšimi sončnimi obdobji. Nekoliko topleje bo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta