Predor Karavanke bodo odprli in osebnim vozilom v zastoju omogočili vožnjo proti Avstriji

STA
15.09.2022 13:51

Tovorni promet za smer proti Avstriji usmerjajo nazaj proti Ljubljani, obvoz za osebni promet je možen čez Korensko sedlo in Ljubelj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

Proti Avstriji je nastal štirikilometrski zastoj, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

Kot so sporočili s kranjske policijske uprave, je postavljena prometna signalizacija za preumseritev vozil. Vozila, ki so na avtocesti od Lipc proti Hrušici, bodo na izvozu Hrušica morala zapustiti avtocesto. Kasneje so s kranjske policijske uprave sporočili, da bo upravljavec odprl predor Karavanke in osebnim vozilom v zastoju omogočil vožnjo skozi predor proti Avstriji. Zaradi tehničnih težav je promet skozi predor Karavanke do nadaljnjega v obe smeri možen samo za vozila do 3,5 ton. Prepovedan je promet za avtobuse in tovorna vozila nad 3,5 t.

Za lokalni promet policija svetuje izvoza Lipce in Lesce, prometno-informacijski center pa za smer proti Kranjski Gori priporoča izvoz Jesenice vzhod. Obvoz za osebna vozila proti Avstriji je možen čez Korensko sedlo in Ljubelj, za tovorna vozila pa čez prehod Šentilj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta