Prihodnje leto poslovni medij Bloomberg Adria

STA, A.L.
15.10.2021 12:17
Ameriška skupina Bloomberg Media ter ponudnik medijskih in telekomunikacijskih storitev Mtel Swiss, ki je v večinski lasti Telekoma Srbija, sta se dogovorila o ustanovitvi poslovnega medija Bloomberg Adria. Ta bo začel delovati prihodnje leto, uredniška središča pa bo imel v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, BiH ter Severni Makedoniji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Kot so danes sporočili iz obeh družb, bo Bloomberg Adria prek televizijskih, tiskanih, digitalnih, mobilnih in družbenih medijev nudila poslovne in finančne novice ter analize.

"Medijsko središče Bloomberg Adria, ki bo združevalo lokalno poročanje z izčrpnim pokrivanjem globalnega gospodarstva in trgov, se bo pri tem naslanjalo na moč 2700 novinarjev in analitikov mreže Bloomberg News iz več kot 120 držav," so zapisali.

Uporabnikom bodo na voljo prevedene vsebine mreže Bloomberg News in tudi vsebine, ki jih bodo ustvarjala uredništva v Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Sarajevu in Skopju.

"V Bloomberg Media želimo ustvariti vodilno večplatformno medijsko družbo za poslovne in finančne novice, ki nudi zaupanja vredne vsebine, podkrepljene s podatki," je dejala globalna vodja Bloomberg Media Distribution Soo Kang.

"Bloomberg Adria širi naše globalne vsebine novemu občinstvu v Jugovzhodni Evropi, ki v želji po dobri obveščenosti išče kakovostne novice s področja svetovnega gospodarstva," je dodala.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić je dejal, da je v poslovnem svetu, ki se hitro spreminja, razpoložljivost relevantnih in točnih informacij ter analiz neodvisnih strokovnjakov ključnega pomena za sprejemanje dobrih poslovnih odločitev.

"Bloomberg je že dolgo sinonim za zanesljive poslovne informacije in veselimo se sodelovanja s podjetjem Bloomberg Media. Z Bloomberg Adria bomo občinstvo v Srbiji in celotno regijo lahko obveščali s prodornimi poslovnimi novicami," je dodal Lučić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta