Protislovna drža Anžeta Logarja – najprej proti zakonu o vladi, sedaj ga podpira

MAT, B.P.
25.10.2022 14:30

Med predsedniško kampanjo se je sicer vztrajno izmikal odgovoru ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Janša in Anže Logar
Robert Balen

Zmagovalec prvega kroga predsedniških volitev Anže Logar je minuli teden v zadnjem soočenju na Pop TV prvič doslej izjavil, da bo na novembrskem referendumu podprl zakon o vladi, ki predvideva širitev ministrstev po okusu koalicije pod vodstvom Roberta Goloba.

Logar se je med predsedniško kampanjo sicer vztrajno izmikal odgovoru, kako namerava na referendumu glasovati o zakonu o vladi, ki mu močno nasprotujejo v njegovi matični stranki SDS. Z izjavo, da namerava podpreti širitev ministrstev po okusu sedanje vlade, se je Logar znašel v protislovju, saj je v vlogi poslanca SDS pred štirimi meseci tako kot vsi njegovi strankarski kolegi glasoval proti sprejetju zakona o vladi, nato pa je podprl tudi razpis posvetovalnega referenduma o omenjenem zakonu.

Glasovanje o zakonu o vladi ...

Logar je sicer na prvem televizijskem soočenju v sklopu kampanje, ki so ga pripravili na Televiziji Slovenija, glede zakona o vladi dejal, da gre pač za odločitev premierja, vendar ni prepričan, da Slovenija potrebuje 20 ministrov. "Pri zakonu o RTVS je bila napaka, ker ni bilo širše javne razprave," je tedaj izjavil in dodal, da bo prisluhnil razpravam na javnih televizijah in se na tej podlagi odločil. Proti pa je glede zakona o dolgotrajni oskrbi.

Glasovanje za razpis posvetovalnega referenduma o zakonu o vladi ...

Referendumski trojček bo 27. novembra, so nedavno brez glasu proti odločili poslanci DZ. Volivci bodo torej na isti dan odločali o spremembah zakonu o vladi in o dolgotrajni oskrbi ter noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija. Zahtevo za vse tri referendume je dala SDS.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta