Raziskava razkriva, koliko zaposlenih med dopustom preverja elektronsko pošto. Ste vi med njimi?

Gr.G.
09.08.2022 13:17

Približno četrtina vprašanih mobilne telefone na dopustu uporablja manj, kot običajno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Na Inštitutu za raziskovanje trga in medijev, Mediana so ugotavljali, v kolikšni meri Slovenci na dopustu uporabljamo mobilne telefone in družbena omrežja, pa tudi, ali se zaposleni med dopustovanjem odklopijo od službenih obveznosti. Na vprašanje, kako pogosto v času dopusta uporabljajo mobilni telefon, je 62,7 odstotka vprašanih odgovorilo, da v skoraj enaki meri, kot sicer. Skoraj četrtina pravi, da ga uporabljajo manj, približno desetina pa več kot običajno. Le 2 odstotka vprašanih med dopustom mobilnega telefona sploh ne uporabljata.

Raziskavo so pri Mediani izvedli med 18. in 21. julijem letos, v njej pa je sodelovalo 440 polnoletnih prebivalcev Slovenije.
Mediana

Zaposleni pa so dodatno odgovarjali na vprašanje, ali na dopustu spremljajo službeno elektronsko pošto. 46 odstotkov jih je odgovorilo pritrdilno, 54 odstotkov pa službenih sporočil ne odpira. 15 odstotkov zaposlenih pravi, da delodajalec od njih uradno pričakuje odgovore na elektronsko pošto. 22 odstotkov vprašanih odgovarja, da uradno tega delodajalec sicer ne pričakuje, vendar pa imajo občutek, da je to zaželeno. Ostane 63 odstotkov vprašanih, ki menijo, da njihov delodajalec na pošto, poslano v času njihovega dopusta, ne pričakuje odgovora.

Mediana
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta