(RAZPIS): Iščejo projekte, ki podpirajo trajnostni razvoj

u.č.
23.09.2022 12:05

Pri NLB iščejo projekte, ki prispevajo k doseganju in podpirajo vsaj enega od sedemnajstih ciljev trajnostnega razvoja OZN.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Pri NLB iščejo projekte, ki prispevajo k doseganju in podpirajo vsaj enega od sedemnajstih ciljev trajnostnega razvoja Organizacije združenih narodov in sledijo smernicam Okvirja trajnostnega razvoja NLB Skupine. "S posebnimi bančnimi ugodnostmi bomo nagradili deset najboljših podjetniških idej iz vsakega trga, kjer poslujemo, hkrati pa bodo ti finalisti deležni tudi medijske podpore in predstavitve. Vabimo podjetja in podjetnike, ne le naše stranke, k sodelovanju," sporočajo iz NLB.

Med vsemi finalisti bodo nato v naslednjem krogu strokovna žirija mednarodnih strokovnjakov izbrala tri najboljše regijske zmagovalce, ki na izzive trajnosti, krožnosti in prihodnosti ponujajo najboljše rešitve. Zanje so pripravili sponzorska sredstva v višini 100.000 evrov. Najboljši projekt bo nagrajen z nagrado v višini 50.000 evrov, drugouvrščeni projekt s 30.000 evri, tretjeuvrščeni pa z 20.000 evri. Trojici najboljših bo družba Deloitte nudila tudi svetovanje glede vpeljave trajnostnih principov v strateške in operativne procese njihovih podjetij. Razpis traja do 22. oktobra do polnoči.

"V NLB Skupini smo trajnost svojih odločitev in dejanj umestili v središče svojega poslovanja. Kot sistemsko pomembni akterji na vseh trgih, kjer delujemo, imamo namreč možnost, da resnično vplivamo na kakovost življenja v svoji domači regiji – Jugovzhodni Evropi ter zagotovimo, da bo postala ne le uspešnejša, temveč tudi bolj vključujoča, raznolika in trajnostna."

NLB se je tudi kot prva banka iz Slovenije zavezala Načelom OZN za odgovorno bančništvo, spomladi letos pa smo se pridružili tudi Zavezništvu za podnebno nevtralno bančništvo Združenih narodov (Net Zero Banking Alliance), katerega cilj je uskladitev kreditnih in naložbenih portfeljev z ničelno stopnjo neto emisij do leta 2050 ali prej, so sporočili iz NLB. (uč)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta