Robert Golob podprl Saro Štiglic, iz odbora Nataše Pirc Musar izstopil še en član

M.R.
05.10.2023 10:32

Potem ko je predsednica države Nataša Pirc Musar iz svojega mladinskega posvetovalnega odbora izločila Saro Štiglic, ker je sodelovala v protestni akciji proti Pohodu za življenje, se je oglasil tudi predsednik vlade Robert Golob.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Golob in Nataša Pirc Musar
Robert Balen

Vlada je na svojem profilu na omrežju Twitter objavila izjavo premierja Roberta Goloba: "Postaviti se za temeljne svoboščine, kot je odločanje o rojstvih svojih otrok, je dejanje poguma in odraz razumevanja demokratičnih vrednot v naši družbi. Mladi imajo svoje načine izražanja stališč in prav je, da jih pri tem podpremo."

Včeraj je predsednica Nataša Pirc Musar svojo odločitev o izločitvi Sare Štiglic sprva objavila na Twitterju, nato pa jo je pojasnila še pred novinarji. Dejala je, da je zavezana paziti na to, da je kultura dialoga na najvišji možni ravni, to pa pričakuje tudi od članov svojega posvetovalnega telesa. Po tej odločitvi predsednice je iz posvetovalnega telesa sam izstopil tudi Vid Čeplak Mencin. Danes je iz odbora izstopil tudi Luka Hiti.

Danes pa se je na Twitterju ponovno oglasila predsednica Pirc Musar, ki meni, da je "plaz kritik" na njeno odločitev prekomeren.

Nato pa se je odzvala še stranka Levica. 

"V želji po ohranitvi strpne družbe, mora biti družba nestrpna do nestrpnosti," so citirali zapis filozofa Karla Popperja. 

Kot je znano, so pred za soboto napovedanim Pohodom za življenje organizatorji v ponedeljek na Kongresnem trgu v Ljubljani postavili 190 zastavic. Pojasnili so, da v spomin na prav toliko šolskih razredov otrok, ki jih vsako leto manjka v generaciji, ker umrejo v postopkih abortusa, ki jim v gibanju nasprotujejo. A kmalu je zastavice začela odstranjevati skupina drugače mislečih deklet. Na posnetku, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih, organizatorji dekletom ugovarjajo, da je izraziti svoje mnenje človekova pravica in da naj ne uničujejo obeležja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta