Sekcija avtoserviserjev v odprtem pismu vladi: V domačih garažah se dela na črno, podjetja pa se borijo za obstoj

02.02.2021 16:16
Servisiranje in vzdrževanje vozil je nujno ne glede na epidemiološko sliko, so napisali v pozivu, naj se sprostijo omejitve.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna.
Andrej Petelinšek

Sekcija pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili pri Gospodarski zbornici Slovenije in Sekcija avtoserviserjev pri Obrtni zbornici vlado v odprtem pismu pozivata, naj sprosti omejitve zaradi epidemije covida-19.

Servisiranje in vzdrževanje vozil sta nujna ne glede na epidemiološko sliko, so napisali. Ves čas, ko je promet z vozili dovoljen, je nujno dopustiti tudi strokovno servisiranje vozil in nadomestitev odsluženih.  Veljavne omejitve lahko privedejo do okvar in s tem večje materialne škode na vozilih ali celo do prometnih nesreč zaradi neustrezno vzdrževanih vozil.

Hitre spremembe in neenotni ukrepi po različnih regijah med potrošniki širijo negotovost in spodbujajo širjenje sive ekonomije, piše v odprtem pismu. "Državni proračun izgublja prilive od uradno izvedenih storitev in zagotavlja nadomestila za plače ter izplačila enkratnih pomoči posameznikom, ki v domačih garažah opravljajo delo na črno. Obenem se uradno registrirana podjetja borijo za obstoj."

Dolgotrajni ukrepi, ki se nenehno spreminjajo, spodbujajo tudi sivi trg blaga in storitev, tam pa se zaščitni ukrepi ne spoštujejo in jih ni mogoče nadzirati, navajajo.

Servisira in prodaja se razkuženo tehnično blago, sekciji še utemeljujeta poziv vladi. Ostala komunikacija s stranko pa da tako ali tako poteka v največji meri brezstično. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta