Šestanov odlok: Trgovine bodo to nedeljo še lahko odprte, potem bo ta popoplavni ukrep preklican

STA, Va
18.08.2023 13:11

V ponedeljek bo odlok, ki ga je podpisal poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan in omogoča odprtje prodajaln z živili, tehničnim blagom ali otroško opremo ob nedeljah in praznikih, preklican

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Tako so pojasnili na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport. O skorajšnji vrnitvi na nedeljsko neposlovanje trgovin so že obvestili Trgovinsko zbornico Slovenije in Sindikat delavcev trgovine Slovenije. 

Vmes so se oglasili v omenjenem sindikatu z zahtevo za dopolnitev in omejitev krajevne in časovne veljavnosti odredbe. "Ko bo odlok dejansko preklican, lahko bi že bil, bomo to tudi verjeli," je na novinarski konferenci izjavil generalni sekretar sindikata Ladi Rožič.

Trgovine so lahko po odloku same določile nedeljski oziroma praznični odpiralni čas - večinoma trgovin z živili na najbolj prizadetih območjih.

Na ministrstvu se zahvaljujejo vsem trgovcem in trgovinam, ki so prizadetim v poplavah z delom ob nedeljah in praznikih omogočili hitrejšo sanacijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta