Štipendija za študente pedagoških programov bo 300 evrov, subvencija šolnin za zaposlene v šolstvu pa 100-odstotna

STA, Va
23.09.2024 15:01

Vlada poskuša tako spodbuditi mlade za izobraževanje v tistih pedagoških študijskih programih, kjer zaznavajo neskladje med trenutnim in prihodnjim obsegom razpoložljivega kadra ter predvidenim obsegom delovnih mest.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Po spremembah razpisa za štipendije študentom pedagoških študijskih programov, objavljenega februarja, bo mesečna štipendija znašala 300 evrov, ne pa 200, kot je bilo navedeno februarja. Rok za prijavo so podaljšali s 4. na 30. oktober. Po spremenjenem junijskem razpisu za subvencioniranje šolnine strokovnih delavcev pa bo subvencija 100-odstotna.

Z razpisom za dodelitev štipendij študentom pedagoških študijskih programov v študijskem letu 2024/25, ki je bil objavljen 23. februarja, naj bi spodbudili mlade za izobraževanje v tistih pedagoških študijskih programih, kjer zaznavajo neskladje med trenutnim in prihodnjim obsegom razpoložljivega kadra ter predvidenim obsegom delovnih mest na področju vzgoje in izobraževanja. Dodeliti želijo 100 štipendij, izhaja iz razpisa, ki ga je ministrstvo za vzgojo in izobraževanje objavilo februarja.

Po spremembah razpisa študijskih pomoči za subvencioniranje šolnin za nadaljnje izobraževanje strokovnih delavcev v študijskem letu 2024/25, ki so ga objavili 14. junija, pa bo subvencija šolnine za posameznega prejemnika 100-odstotna. Prvotno je bila namreč načrtovana v višini 50 odstotkov. Na razpis se je mogoče prijaviti do 8. januarja 2025. Kandidirajo lahko strokovni delavci, ki so v študijskem letu 2024/25 vpisani v študijske programe, ki jih opredeljujejo razpisni pogoji, oziroma program za izpopolnjevanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta