To zdaj dela dolgoletna Pahorjeva svetovalka Špela Vovk ...

Va
25.05.2023 15:17

Najtesnejša sodelavka bivšega predsednika republike se ni preselila daleč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Š̌pela Vovk
Robert Balen

Špela Vovk, dolgoletna svetovalka Boruta Pahorja za odnose z javnostmi: z njim je bila še, ko je bil premier, in nato vseh deset let v predsedniški palači, od sredine aprila letos dela na vladnem uradu za komuniciranje (Ukom). Prijavila se je na razpis za sekretarsko mesto, šla skozi postopek in bila izbrana, po novem pa vodi Ukomov sektor za promocijo Slovenije, ki načrtuje in izvaja splošne promocijsko-informativne dejavnosti države, promocijske kampanje, predstavitve in nastope države doma in v tujini. Med drugim skrbijo tudi za nacionalno znamko I feel Slovenia.

Zdaj ukomovka Špela Vovk razmišlja, da bo na novem delovnem mestu, kjer spet služi državi, lahko dobro uporabila svoje bogate izkušnje. V sektorju razmišljajo o še močnejši prisotnosti Slovenije na družbenih omrežjih, logično (tudi) za tujo javnost, nadaljevali in krepili bodo sodelovanje z našimi veleposlaništvi po svetu. Letos bo Republika Slovenija na primer častna gostja frankfurtskega knjižnega sejma, prihodnje leto se olimpijske igre vračajo v Evropo, v Pariz, in 100 let bo od slovenske olimpijske medalje (Leon Štukelj). In tako dalje. 

Robert Balen

Z Borutom Pahorjem je v pisarno bivšega predsednika konec lanskega leta kot svetovalka odšla šefinja njegovega kabineta, ko je vodil državo, Alja Brglez, zdaj pa se jo omenja med ustanovitelji skorajšnjega društva Anžeta Logarja, sredinske politične platforme, ki jo ustanavlja poslanec SDS in predsedniški kandidat na volitvah 2022. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta