Tudi Obalno-kraška regija odslej rdeča, kdaj bi lahko začeli veljati strožji ukrepi?

STA, A.L.
22.10.2020 16:22

Tudi Obalno-kraška regija je v sredo presegla mejo 140 aktivnih primerov okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev. S tem so izpolnjeni pogoji za njeno uvrstitev med rdeče regije, za katere veljajo strožji ukrepi pri zbiranju in gibanju. Uradno objavo v uradnem listu je pričakovati še danes, s čimer bi ukrepi začeli veljati že v petek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Po podatkih sledilnika za covid-19 je pojavnost okužb novega koronavirusa v Obalno-kraški regiji v sredo dosegla 170 aktivnihh primerov na 100.000 prebivalcev.

Obalno-kraška regija, ki zajema osem občin, in sicer Ankaran, Divača, Hrpelje Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana, je bila sicer še zadnja oranžna regija v državi, za katero so veljali nekoliko manj strogi ukrepi.

Z uvrstitvijo med rdeče regije bodo tako tudi med prebivalci Obalno-kraške regije po novem v veljavi strožji ukrepi pri nošenju mask. Če so bile te v oranžni regiji obvezne le v zaprtih prostorih, bo po novem ob nekaterih izjemah uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza obvezna tudi na odprtih javnih krajih oziroma prostorih in v osebnih vozilih, če je v njem več oseb, ki ne živijo v istem gospodinjstvu.

Uvrstitev na rdeč seznam bo vplival tudi na obratovanje gostinskih lokalov. V obalno-kraški regiji je bilo do zdaj opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v gostinskih in nastanitvenih obratih še vedno dovoljeno od 6. do 21. ure. Po novem pa bo opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v gostinskih obratih ob redkih izjemah prepovedano.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta