Umrl je Miha Nečemar, legendarni prodajalec časopisov na ljubljanskih ulicah

A.L.
29.08.2023 15:01

Okoli devete ure zjutraj se je s Prul, kjer je živel vse življenje, odpravil na obhod mesta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kralji Ulice/Facebook

"Poslovil se je Miha Nečemar, legenda ljubljanskih ulic. Pogreb bo v petek, 1. septembra, ob 15. uri. Do takrat bo ležal v vežici št. 3 na ljubljanskih Novih Žalah," so danes zapisali na Facebook strani Kralji ulice in ob tem dodali, da ljubljanske ulice brez njega ne bodo več, kar so bile.

"Miha je en tak poseben lik. Ljudje ga ljubijo ali sovražijo, zdi se, da srednje poti skorajda ni. Če se čez mesto sprehodite dopoldne, je velika verjetnost, da ga boste vsaj videli, če ne celo poklepetali z njim. Je namreč zelo klepetav, rad se ustavi pri mizah, ki jih zasedajo meščani s svojimi napitki, dá kakšen nasvet, kako preprečiti krajo torbice, kako zakleniti kolo, pa tudi o čisto vsakdanjih stvareh. Legenda ljubljanskih ulic, vsekakor," so pred desetimi leti o njem zapisali v časniku Delo.

Okoli devete zjutraj se je s Prul, kjer je živel vse življenje, odpravil na obhod mesta. "Z značilno klepetavostjo je ponujal časopise in brezplačne nasvete meščanom. Že desetletja je užival status enega najbolj prepoznavnih prebivalcev glavnega mesta," pa danes o njem piše spletno Delo.

O njegovi priljubljenosti pričajo tudi številni komentarji, ki so se nabrali pod Facebook objavo. "Konec pestrosti po Prulah," je zapisal eden od uporabnikov, druga pa: "Pogrešala bom pogovor s tabo in tvoj prijazni nasmeh."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta