V sredo bo zaradi stavke zaprtih sedem upravnih enot, tudi v Mariboru, Rušah, na Ptuju in v Ljubljani

U.M., M.R.
14.11.2023 12:11

Na sedmih upravnih enotah bo jutri potekala celodnevna stavka zaposlenih. Na današnjih pogajanjih vlada ni ponudila nič razen nadaljevanja pogajanj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V imenu vlade se je s predstavniki sindikatov pogajal finančni minister Klemen Boštjančič, ki opravlja tudi funkcijo ministra za javno upravo.
Andrej Petelinšek

Tako bo na Upravnih enotah Maribor, Ruše, Ptuj, Novo mesto, Litija, Jesenice in Ljubljana jutri med 8. in 18. uro potekala celodnevna stavka. Opravljali bodo le nujna dela. 

Stavko bi lahko danes še preprečila vladna ekipa pod vodstvom finančnega ministra Klemna Boštjančiča, ki vodi tudi ministrstvo za javno upravo. A danes na srečanju s sindikalisti očitno vlada ni dala ustrezne ponudbe.

Zaposleni na upravnih enotah zahtevajo, da se vsem plače dvignejo za sedem plačnih razredov, kar v trenutnem plačnem sistemu pomeni dvig za 28 odstotkov. Prav tako zahtevajo, da se nazivi izenačijo z nazivi na ministrstvih in se ne končajo, kot velja trenutno, pri nazivu višji svetovalec. Za tiste, ki na upravnih enotah poslujejo z denarjem, zahtevajo dodatek za blagajniško poslovanje.

Več sledi ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta