[VEČEROVA AKCIJA] Pomagajmo "prekratkim" materinskim domovom

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
04.03.2018 23:49

Večer in Socialna zbornica Slovenije pričenjata akcijo za zbiranje sredstev za materinske domove. V Sloveniji je enajst materinskih domov z okoli 130 posteljami za ženske in otroke. Praktično vsi so ves čas zasedeni in v večini so že tudi čakalne liste.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Marca, ko zaznamujemo dan žena in materinski dan, sta medijska hiša Večer ter Sekcija za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije, ki deluje pri Socialni zbornici Slovenije, združili moči v akciji Majhna pozornost za velik nasmeh, s katero želita na več načinov pomagati materinskim domovom po celi Sloveniji.

Ko mamica z otroki ali nosečnica v stiski nima kam, je izhod materinski dom.
Karitas
Veliko uporabnic izhaja iz neurejenih družinskih razmer, nekatere so bile žrtve nasilja. Njihove stiske so velike.
Karitas

Kako lahko pomagate

Akcija bo potekala do konca marca, prispevate pa lahko na več načinov. V nekaterih trgovskih centrih Mercator in Spar bodo nastavljeni vozički; veseli bodo pripomočkov za likovno ustvarjanje (barvic, papirja, flomastrov, temper, vodenk in čopičev), higienskih potrebščin, hrane z dolgim rokom trajanja pa tudi posteljnine, manjših gospodinjskih aparatov in drugega.
S poslanim SMS-sporočilom na 1919 s ključno besedo ZENSKE5 darujete pet evrov. Lahko pa denarni prispevek nakažete neposredno na TRR račun Socialne zbornice Slovenije, Sekcija za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji, Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, IBAN SI 56 0201 0001 8187 078 (Ljubljanska banka), sklic: SI 00 110.
Na dnevu odprtih vrat Materinskega doma Maribor, ki bo 22. marca v Narodnem domu v Mariboru, bomo predstavnikom sodelujočih materinskih domov predali zbrana sredstva.
Donirate lahko do konca meseca. Za vso pomoč se vam najlepše zahvaljujemo!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta