(VIDEO) Strokovnjakinje z mariborske in ljutomerske šole v času karantene učencem dokazujejo, da je učenje lahko zabavno

Asja Lednik
17.04.2020 14:25

"Za snemanje posnetkov smo se odločile zdaj, v času karantene. Vse smo mamice in vemo, kako težko je, ko dobiš samo papir in si celo dopoldne učitelj svojim otrokom."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Zaradi epidemije koronavirusa šole po državi še vedno ostajajo zaprte, kdaj bodo učenci lahko znova sedli v šolske klopi za zdaj še ni znano. Smo v petem tednu pouka na daljavo, ki predstavlja velik izziv tako učencem, kot tudi njihovim staršem. Še posebej težko je v teh časih lahko za otroke, ki se soočajo z učnimi težavami, zato so jim nasproti prišle Anja Radulovič, profesorica nemškega jezika in študentka inkluzivne pedagogike, specialni pedagoginji Mojca Cvikl in Tina Grkinič, vse tri iz Osnovne šole Gustava Šiliha Maribor ter Simona Prša, specialna pedagoginja na osnovni šoli Cvetka Golarja Ljutomer. Preko Youtuba učencem dvakrat tedensko pripravljajo učne vsebine, ki jih otroci lahko opravljajo sami, pridružijo se jim lahko tudi starši.
{embed_youtube}https://youtu.be/f3J7E2Cxxs0{/embed_youtube}

Prvi odzivi so odlični

"Za snemanje posnetkov smo se odločile zdaj, v času karantene. Vse smo mamice in vemo, kako težko je, ko dobiš samo papir in si celo dopoldne učitelj svojim otrokom. Zato smo se odločile polepšati dneve in na malce zabaven način predstaviti učenje doma," pripoveduje Radulovičeva. V vsakem posnetku je vključen tudi starševski kotiček.
{embed_youtube}https://youtu.be/AZ2vZBMVMD8{/embed_youtube}
V prvi vrsti so posnetki namenjeni otrokom, ki se soočajo z raznimi učnimi težavami, a dobrodošli so prav vsi, pravi Anja Radulovič. "Poskušamo najti tematike in učne težave, ki jih izpostavimo. Za otroke z učnimi težavami je lahko v teh časih še težje. Poskusimo delati sklope s tehnikami, ki bi se jih dalo uporabiti v več šolskih obdobjih. Vedno vključimo tudi športni ali plesni del, malo zabave, v vsakem delu je tudi kotiček za tuje jezike," našteva sogovornica. 
{embed_youtube}https://youtu.be/RqstwagjhNY{/embed_youtube}
Prvi odzivi že prihajajo. In kakšni so? "Krasni. Zdaj je stiska tudi za starše, ki konec koncev niso učitelji. Zjutraj otrokom na računalniku nastavijo posnetek, ti se potem zabavajo in ogromno odnesejo od tega. Videle smo, da je to zelo zaželeno, zato bomo s tem poskušale nadaljevati tudi po koncu karantene," pravi Anja Radulovič, ki dodaja, da poskušajo izpostaviti učne težave in predstaviti tehnike, ki otrokom doma pokažejo, da je s pravilnim pristopom in tehnikami učenje lahko precej lažje in prijazno.
{embed_youtube}https://youtu.be/Kmo59eZvqOA{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta