Vlada s torkom spet uvaja regulacijo cen kurilnega olja z omejitvijo marž trgovcev

Gr.G.
09.09.2022 19:14

Vlada se je za ponovno regulacijo odločila z namenom omilitve posledic energetske krize v času pred začetkom kurilne sezone.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Vlada je izdala Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov. Z uredbo na enak način kot pri 95-oktanskem neosvinčenem motornem bencinu (NMB-95) in dizelskem gorivu ponovno regulira tudi ekstra lahko kurilno olje (KOEL oziroma kurilno olje) in omejuje najvišjo dovoljeno višino marže za kurilno olje na 0,08 eura/liter. Uredba začne veljati v torek, 13. septembra.

Vlada se je za ponovno regulacijo odločila z namenom omilitve posledic energetske krize v času pred začetkom kurilne sezone. Cena kurilnega olja bo po novem izračunana na podlagi modelske cene po formuli, določeni v uredbi.

Začasna ukinitev plačil okoljske dajatve za obremenjevanje okolja z emisijo ogljikovega dioksida

Vlada je sprejela Uredbo o spremembi Uredbe o okoljski dajatvi za obremenjevanje okolja z emisijo ogljikovega dioksida. S to spremembo uredbe se začasno ukinja obveznost plačil okoljske dajatve za obremenjevanje okolja z emisijo ogljikovega dioksida za določena fosilna goriva, in sicer za plinsko olje, motorni bencin, kurilno olje in naravni zemeljski plin. Plačilo okoljske dajatve se ukinja zaradi ublažitve posledic povišanja drobnoprodajnih cen naftnih derivatov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta