Vlada spremenila odlok o tem, od kdaj bo obvezno samotestiranje trikrat tedensko v šolah, starši bodo podali (ne)soglasje

STA, A.L.
12.11.2021 12:46

Obvezno samotestiranje na covid-19, ki ga bodo učenci in dijaki izvajali v šolah, se bo začelo izvajati v sredo, in ne že v ponedeljek. Tako je vlada zapisala v odlok, ki ga je spremenila v četrtek. Ta določa tudi, da bodo za učence osnovne šole starši oziroma skrbniki podali predhodno pisno soglasje oziroma nesoglasje k izvajanju samotestiranja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Sašo Bizjak

Tistim učencem in dijakom, ki se ne bodo samotestirali, bodo začasno prepovedali zbiranje v šoli. V skladu s sklepom ministra, pristojnega za izobraževanje, se bodo izobraževali na daljavo.

Za samotestirane učence in dijake bo veljalo, da za udeležbo v obšolskih dejavnostih izpolnjujejo pogoj PCT, določajo spremembe odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje okužb z novim koronavirusom, ki ga je vlada sprejela na dopisni seji in v uradnem listu objavila v četrtek pozno zvečer.

Testiranje v šolah bo sicer potekalo pod nadzorom osebe, ki jo določi ravnatelj.

Samotestirati se bodo morali tudi otroci in mladostniki, vključeni v zavode za vzgojo in izobraževanje za otroke s čustvenimi in vedenjskimi motnjami, ter učenci na tretji do šesti stopnji posebnega programa. To bodo storili v domačem okolju, še izhaja iz spremenjenega odloka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta