Vodenje Elektra Maribor prevzela Tatjana Vogrinec Burgar

Srečko Klapš Srečko Klapš
01.08.2023 13:51

Nova predsednica uprave v štiriletnem mandatu napoveduje pozicioniranje Elektra Maribor v elektrodistribucijskem sistemu ter investicije v vzdrževanje in kakovost distribucijskega omrežja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tatjana Vogrinec Burgar je v družbi Elektro Maribor zaposlena 18 let, na različnih delovnih mestih, nazadnje je bila direktorica projektov.
Tatjana Vogrinec Burgar je v družbi Elektro Maribor zaposlena 18 let, na različnih delovnih mestih, nazadnje je bila direktorica projektov.

Vodenje družbe Elektro Maribor je Tatjana Vogrinec Burgar prevzela z današnjim dnem, potem ko jo je nadzorni svet nedavno imenoval za predsednico uprave s štiriletnim mandatom. Med prihodnjimi izzivi izpostavlja pozicioniranje družbe Elektro Maribor v elektroenergetskem sistemu in organiziranost distribucijskega omrežja v tem delu države. Napoveduje tudi investicije v posodobitev ter vzdrževanje robustnega in kakovostnega distribucijskega omrežja, ki bo omogočal prehod v brezogljično družbo. Poudarja tudi gradnjo pristnih profesionalnih odnosov z zaposlenimi.

Tatjana Vogrinec Burgar je univerzitetna diplomirana pravnica. V družbi Elektro Maribor je zaposlena 18 let, na različnih delovnih mestih, nazadnje kot direktorica projektov. Kot smo pisali v Večeru, je bila v času, ko je družbo še vodil Jože Hebar, odpuščena, kasneje je vložila tožbo na delovnem sodišču in po odhodu Hebarja sklenila poravnavo ter se vrnila v Elektro Maribor. Je članica upravnega odbora Energetske zbornice Slovenije, predsednica sekcije za energetiko pri Združenju delodajalcev Slovenije in predsednica delovne skupine za splošne in pravne zadeve ter varnost in zdravje pri delu v GIZ distribucije električne energije. 

Spomnimo, da je na mestu predsednika uprave nasledila Jureta Bočka, ki je vodenja Elektra Maribor prevzel kot član nadzornega sveta, potem ko je nekdanji predsednik uprave Jože Hebar odstopil oziroma se z nadzorniki sporazumel o predčasni prekinitvi mandata. Danes Hebar vodi javno podjetje Energetika Maribor. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta