Vreme: Vročina se umirja

A. La., STA
24.07.2022 09:58

Kakšno bo vreme danes in v prihodnjih dneh

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Dopoldne se bo delno razjasnilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Popoldne bo povečini sončno, le v hribovitem svetu spremenljivo oblačno s kakšno kratkotrajno ploho. V Vipavski dolini in na Krasu bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32, na Primorskem ob šibki burji do 36 stopinj Celzija. V ponedeljek bo pretežno jasno. Jutranje temperature bodo od 15 do 22, najvišje dnevne od 30 do 35, na Goriškem in v Vipavski dolini do 37 stopinj Celzija.

Opozorilo: Na Primorskem je razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika nevarnost pa je tudi drugod po Sloveniji. Po nižinah Primorske bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.

V torek bo vročina popustila

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Padavine z nevihtami se bodo razširile nad večji del Slovenije. Vročina bo popustila. Na Primorskem bo popoldne zapihala razmeroma šibka burja. V sredo bo povečini sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Burja na Primorskem bo ponehala.

Za vremensko motnjo, ki je ponoči oplazila naše kraje, se nad Alpami in srednjo Evropo krepi območje visokega zračnega tlaka. S šibkim vzhodnim vetrom v spodnjih plasteh ozračja k nam prehodno doteka nekoliko bolj vlažen in manj vroč zrak.

Kako bo pri sosedih?

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo večinoma sončno, predvsem v Alpah bo še nastala kakšna ploha ali nevihta. Ob severnem Jadranu bo zapihala šibka burja. V ponedeljek bo pretežno jasno in spet bolj vroče.

Biovreme: Danes bo vremenska obremenitev popustila. V ponedeljek bo vpliv vremena na počutje ugoden. Oba dneva bo sredi dneva in popoldne po nižinah velika toplotna obremenitev. V tem času se priporoča izogibanje napornemu delu na prostem, uživanje lahke hrane, zadrževanje v senci, gozdovih ali v višjih območjih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta