Vse o pridelavi hrane na 59. Mednarodnem sejmu AGRA

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
05.08.2021 20:26
Najboljša osnova za zdravje, blagostanje in dobro počutje je varna, zdrava in naravi prijazno pridelana hrana
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vrhunska domača kmetijska mehanizacija
Arhiv Naročnika

V Gornji Radgoni bo med 21. in 26. avgustom prva velika sejemska prireditev po ponovnem odprtju javnega življenja, 59. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA. Dogodek je najpomembnejši sejem ponudnikov izdelkov za kmetijstvo in živilstvo, prehrane in vin, pridelovalcev, predelovalcev, gospodarstvenikov, strokovnjakov in potrošnikov. Organizatorji sejma želijo obiskovalcem in najširši javnosti pokazati, da je najboljša osnova za zdravje, blagostanje in dobro počutje varna, zdrava in naravi prijazno pridelana hrana.

Mednarodno leto sadja in zelenjave
Arhiv Naročnika

V mednarodnem letu sadja in zelenjave bo poudarek strokovnih in poslovnih dogodkov na inovacijah in digitalizaciji, ekološkem kmetijstvu, hrani iz naše bližine, prehranski varnosti, krepitvi podeželskih območij ter na gozdu in lesu. Agro bodo spremljale strokovne razstave goveje živine, konj, drobnice, perutnine, rib in malih živali. Na razstavi avtohtonih pasem domačih živali bodo prikazani cikasto govedo, jezersko-solčavska ovca, belokranjska pramenka, drežniška koza, štajerska kokoš in kranjska čebela. Izdelke iz reje avtohtonih pasem bo mogoče pokusiti in kupiti.

Brezplačno striženje, a samo za ovce
Arhiv Naročnika

Letos je država partnerica Francija

Država partnerica sejma AGRA bo Francija, ki bo za Slovenijo prevzela predsedovanje svetu EU. Predstavila se bo s svojimi odličnimi prehranskimi izdelki pod sloganom »Taste France«, okusi Francijo. Posebna pozornost bo posvečena tudi predstavitvi Slovenije kot Evropske gastronomske regije 2021.

V vzorčnih vrtovih bodo predstavljene avtohtone in tradic

Vrtičkarstvo od A do Z
Arhiv Naročnika

ionalne sorte kmetijskih rastlin, vrtnine, dišavnice in zelišča, poudarek bo na medovitih rastlinah. Ena od sejemskih novosti je tehnološko napredni vzorčni čebelnjak, ki ga odlikuje nadzorna naprava za spremljanje donosa z video kamero s solarnim napajanjem. Na permakulturnem, biodinamičnem vrtu bodo prikazani zeleno gnojenje in globinsko rahljanje zemlje z rastlinami, zastiranje gredic s kompostom in s slamo. Poligon Zeleni dragulji narave bo prikazal pridelke in izdelke biokrožnega gospodarstva in ekosistemskih trajnostnih rešitev s sonaravno pridelavo hrane in zelišč. Vrt Biotehniške šole Rakičan bo obiskovalce očaral z raznolikostjo rastlinskih vrst, ki jih v agronomskem pomenu predstavljajo bolj in manj znane zelenjadnice in zelišča. Po vrtu bo organizirano dnevno strokovno vodenje. Z novimi pridobitvami se bosta predstavila gozdno parkovni nasad in sejemska učna gozdna pot. Zavod za gozdove Slovenije pa pripravlja tudi atraktivni prikaz spretnosti lastnikov gozdov pri varnem delu z motorno žago.

Dobrote slovenskih zadrug
Arhiv Naročnika

Obiskovalci bodo najbolj veseli strokovnih nasvetov, pa tudi domačih dobrot, ki jih bo mogoče na sejmu brezplačno pokusiti in kupiti po sejemskih cenah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.