Zaradi težav na omrežju HKOM občasno nedostopne spletne strani nekaterih državnih organov

STA, A.L.
05.06.2024 17:09

Spletne strani nekaterih državnih organov so danes občasno nedostopne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kot so za STA potrdili na ministrstvu za digitalno preobrazbo, razlog za nedelovanje ni kibernetski napad, temveč tehnične težave na komunikacijskem omrežju državnih organov HKOM.

Na ministrstvu trenutno zaznavajo težave v delovanju omrežne komunikacijske infrastrukture HKOM, kar se odraža tudi kot občasno nedelovanje različnih spletnih strani, ki gostujejo na tej infrastrukturi, so sporočili z ministrstva.

"Ne gre za kibernetski napad, ampak tehnične težave v delovanju komunikacijske infrastrukture," so potrdili. Strokovnjaki ministrstva, skupaj z izvedenci zunanjih izvajalcev in proizvajalcem strojne in programske opreme, trenutno pripravljajo poseben popravek za odpravo težave.

Da trenutno niso prejeli nobene prijave o kibernetskem incidentu ter da gre najverjetneje za motnje v omrežju, so za STA pojasnili tudi na vladnem uradu za informacijsko varnost.

Spletne strani nekaterih državnih organov in podjetij so bile marca in aprila sicer tarče kibernetskih napadov v obliki napadov onemogočanja storitev oziroma DDoS-napadov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta