Celje trdno na vrhu lestvice, zmaji pa se sprašujejo, ali so Kidričani lahko kot Ferci

Borut Planinšič ml.
27.10.2023 20:30

Po vnovični streznitvi za naš klubski nogomet je tu prva liga s 14. krogom in spopadom dolžnikov v Stožicah

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celje se je z zmago proti Domžalam utrdilo na vrhu lestvice.
Igor Napast

K vragu z nadležno mednarodno konkurenco. Po vnovični streznitvi za naš klubski nogomet, treh komadih Olimpiji na Ferskih otokih, se deseterica prvoligašev k sreči znova ukvarja le s sebi enakimi. Že danes sta 14. krog prve lige začeli moštvi Celja in Domžal.

Vodilna ekipa na lestvici je z zmago s 3:1 upravičila vlogo favorita. Grofi so z novo zmago prednost pred prvim zasledovalcem na lestvici, Koprom, vsaj za en dan povišali na osem točk, petemu Mariboru pa bežijo že za velikih 15 točk. V prvem polčasu se je pod edini gol podpisal Damjan Vuklišević (21. minuta), v 66. minuti pa je Filip Stuparević izkoristil napako Luke Bobičanca in sploh prvi strel Domžal v okvir gola spremenil v izenačenje. No, Celjani so se hitro vrnili. Denis Popović z natančnim strelom z enajstih metrov (74.) in Gregor Bajde (89.) sta zakoličila drugo slavje po prihodu Damirja Krznarja na klop modro-rumenih.

Damjan Vuklišević je dosegel prvi gol na tekmi.
Igor Napast

Kaj ob jutrišnjem spopadu Maribora in Rogaške še ponuja preostanek 14. kroga? Safet Hadžić gre po prvo zmago s Koprom. Začel je solidno. S točko na Fazaneriji, čeprav je dolgo kazalo na poraz. Pa so se kanarčki izvlekli, niz brez poraza podaljšali na spoštljivih devet tekem in so tako še vedno najbolj prepričljivi lovci na vodilno Celje. Na Bonifiko zdaj pride moštvo, za katerega nikoli ne veš, kaj lahko ušpiči. Bravo je v prejšnjem krogu ugnal Maribor in ga prehitel na lestvici, toda Ljubljančani so prava basen o volkovih doma in ovčicah v gosteh. In v štirih sezonah, odkar se s Koprom družijo v prvi ligi, so na Primorskem dali vsega dva gola. Zadnjega predlanskega septembra.

Radomlje letijo po zmagi v Kidričevem. Takšne točke naj bi štele dvojno, a daleč je še napet boj za obstanek, čeprav liga že kaže obrise, da bodo v njem glavni akterji Rogaška, Aluminij in morda Radomlje. Ne ravno prepričljiva Mura bi lahko bila nova žrtev ambicioznega trenerja Oliverja Bogatinova. Proti Kopru so Prekmurci dvakrat vodili, a jim tudi pod vodstvom Vladimirja Vermezovića manjka zmagovalne predrznosti. Več golov od črno-belih je dobila le Rogaška, manj so jih dale le Rogaška in Radomlje.

Avgusta so se Kidričani proti zmajem veselili prehitro, čeprav so zadeli štirikrat.
Sašo Bizjak

Po polomu na Ferskih otokih in mučni vrnitvi iz konferenčne lige v Ljubljano se Olimpija spravi na eno težjih domačih nalog. Če kdo zna trgati živce zmajem, je to Aluminij. Se spomnite zadnjega, avgustovskega obračuna? Divjih 4:5 v Kidričevem? Rdeči so si marsikaj dolžni po porazu z Radomljami. Rui Pedro, prvi strelec lige z osmimi goli, pa jih čaka, da se opogumijo in se v Stožicah malce odprejo.

Pari 14. kroga I. SNL: Celje - Domžale 3:1; jutri ob 17.30: Koper - Bravo, ob 20.15: Maribor - Rogaška; v nedeljo ob 15. uri: Radomlje - Mura; ob 17.30: Olimpija - Aluminij.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta