(FOTO) Mariborčanke poslastico na odbojkarskem derbiju začinile z zmago

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
24.01.2023 21:15

Tekma srednjeevropske lige Mevza, v kateri ni manjkalo vrhunskih potez, je v dvorano Lukna privabila skromno število gledalcev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V obračunu najboljših slovenskih ekip so se veselile branikovke.
Sašo Bizjak

Tridnevni turnir srednjeevropske lige Mevza v dvorani Lukna, na katerem igrajo odbojkarice Nove KBM Branika, Calcita Kamnik in madžarski klub Bekescsaba, se je začel z dvobojem že več kot desetletje najboljših slovenskih vrst, ki bosta tudi v tej sezoni odločali razpletu na vrhu lestvice državnega prvenstva. Boljšo pripravljenost prikazujejo Kamničanke, ki so v 15 tekmah prav tolikokrat zmagale, enkrat tudi proti Mariborčankam. V nocojšnji tekmi, ki je bila prava poslastica za gledalce, pa so se zmage veselile Mariborčanke; rezultat je bil 3:2 (25:19, 20:25, 25:18, 21:25, 15:13).

Iza Mlakar je bila z 31 točkami najučinkovitejša v domači vrsti.
Sašo Bizjak

Pred tekmo se je trener Kamničank Gregor Rozman pridušal nad poškodbami in obolelostjo v igralskem kadru, trener Branika Bruno Najdič pa je ostal brez poškodovane Monike Potokar. Uvodni niz je postregel z izenačeno igro, gledalci pa so videli tudi nekaj odličnih potez igralk z obeh strani mreže. Za najlepšo je poskrbela Mila Djordjević, ki je po silovitem udarcu Ize Mlakar žogo z nogo odbila v nebranjen del polja Mariborčank. Do rezultata 14:14 sta se ekipi menjavali v vodstvu, nato pa so si Štajerke s točkami Mlakarjeve, Klare Milošič, Ronje Štampar in Tali Lekše priigrale štiri točke prednosti. Poskusi Gorenjk za preobrat so bili zaman, saj so gostiteljice končnico odigrale zelo zrelo.

Sašo Bizjak

Drugi niz je prinesel spremembo na igrišču, kajti gostje so zaigrale bolj odločno in po zaslugi učinkovite Fatoumatte Sillah povedle z 10:6. V nadaljevanju so bankirke vzpostavile ravnotežje, prednost tekmic je kopnela in pri 12:12 tudi skopnela. Toda gostje so spet prevzele igro v svoje roke, povedle z 19:16 in z zanesljivo igro v polju, obrambi in napadu prednost obdržale do konca niza.

Tretji niz so bolje začele gostiteljice, povedle so z 11:5. V nadaljevanju njihova igra ni bila več tako zanesljiva, privoščile so si nekaj napak in Gorenjke so se jim približale na točko (14:13). Toda Mlakarjeva in Lorena Lorber Fijok sta z nekaj zaporednimi točkami ekipo popeljali v vodstvo z 22:15 in pot do zmage v nizu je bila odprta.

Namesto da bi dobljeni niz dal nov polet Mariborčankam, ga je dal Kamničankam, ki so zaigrale na vso moč in povedle z 11:6. A je bilo veselje Gorenjk kratkotrajno, Štajerke so izboljšale igro v vseh prvinah in pri 14:14 izničile prednost tekmic. Toda gostje so si priigrale novo vodstvo (20:16), ki ga do konca niza niso več izpustile iz rok. O zmagi je odločal peti niz, gostje so povedle z 9:6, končnica pa je minila v znamenju Mariborčank, ki so osvojile niz in dobile tekmo.

Sašo Bizjak

"Čestitam puncam za igro in zmago. Še bolj kot dveh točk sem vesel, da so po dolgem času spet premagale Calcit, s čimer so si okrepile samozavest, da lahko premagajo tudi objektivno boljšo ekipo," je povedal Bruno Najdič. "Vesela sem zmage, je dodatna motivacija in prepričana sem, da bo končnica državnega prvenstva zanimiva," je povedala Ronja Štampar. "Tekma je pokazala, da je pripravljenost Mariborčank iz tekme v tekmo boljša. O zmagi so odločale malenkosti," pa je razložil Gregor Rozman.

Jutri ob 18. uri se bosta v Lukni udarili ekipi Bekescsaba in Calcit, v četrtek ob isti uri pa še Nova KBM Branik in Bekescsaba.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta