(FOTO) Pomembna zmaga za Celje in najslabša predstava Aluminija v sezoni

Miha Dajčman Miha Dajčman
06.11.2020 20:15

V uvodni tekmi 11. kroga prve lige visoka zmaga aktualnih prvakov, Kidričane so odpravili s 4:0

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hrvat Ivan Božić se je izkazal z goloma v začetku obeh polčasov.
Tadej Regent

Med reprezentančnim premorom bodo v Celju dihali lažje, razlika do vodilnih moštev na lestvici se po 11. krogu ni povečala, končno so se grofje dvignili z dna razpredelnice. Po najslabšem uvodu aktualnih prvakov v novo sezono po desetih krogih v 30-letni zgodovini slovenske prve lige so sinoči s 4:0 nadigrali Aluminij, ki na stadionu Z'dežele ni slavil vse od oktobra 2017.

Aktualni prvaki so napadalno krenili v dvoboj z ekipo, s katero so se še ob koncu pretekle sezone borili za vrh lestvice. Močan pritisk na začetku tekme se je Celjanom obrestoval že v 7. minuti, gol je po dolgi podaji Dušana Stojinovića, ki jo je med branilci preusmeril Roman Bezjak, dosegel Ivan Božić. "Hitro smo prejeli gol in zato smo se morali odpreti. To nas je na koncu stalo štirih prejetih golov. Imeli smo tudi priložnosti v prvem polčasu, da bi se vrnili, a nismo imeli sreče," je obračun ocenil črnogorski branilec rdeče-belih Emir Azemović.

Tadej Regent

Po hitrem golu Hrvata so se moči na igrišču izenačile. Ob sicer redkih priložnostih, ki so si jih ustvarili šumarji, je znova dobro odreagiral vratar grofov Matjaž Rozman, v prvem polčasu je ubranil dve veliki priložnosti za izenačenje. Reprezentančnega vratarja je po tekmi pohvalil tudi trener Dušan Kosić. V začetku drugega polčasa je bila taktika njegove zasedbe podobna, po agresivni igri rumeno-modrih je v 51. minuti na 2:0 povišal Božić, član udarne štiriperesne deteljice iz prejšnje sezone, ki je imela pomembno vlogo pri osvojitvi prvega naslova državnih prvakov. V miren zaključek srečanja je Celjane z golom v 70. minuti popeljal Matic Vrbanec, dolgoletni član Aluminija, ki se je v knežje mesto iz Kidričevega preselil poleti. Zadetka proti nekdanjim soigralcem, prvega v dresu Celja, se 24-letni vezist ni razveselil, prijatelja Luko Janžekoviča je premagal z lepim strelom z razdalje. Za visokih 4:0 je tik pred zadnjim žvižgom sodnika Radeta Obrenovića v 92. minuti gol dosegel rezervist Mičo Kuzmanović. "Dobro smo začeli tekmo, nato pa smo se nerazumljivo povlekli nazaj. K sreči smo tokrat realizirali priložnosti, ki smo si jih ustvarili," je bil kljub visoki zmagi kritičen Matic Vrbanec.

Tadej Regent
Tadej Regent

Nekdanjega kapetana svojega moštva je po tiskovni konferenci toplo pozdravil trener Aluminija Slobodan Grubor, ki pa je bil s tekmo razočaran: "To je bila naša najslabša predstava v sezoni, napak je bilo veliko v obrambi in napadu. Zadnje tekme poklanjamo prve gole, zato lovimo rezultat." Snovalec taktike Celjanov Dušan Kosić je po dveh pozitivnih rezultatih in prvi zmagi po 4. oktobru končno zadovoljen: "V tekmo smo šli dobro, bili smo ambiciozni, povedli, potem je prišlo obdobje, ko smo prežali na protinapad. Aluminij si je priigral priložnosti, ko je Rozman dobro od reagiral. V zadnjih tekmah smo naredili korak nazaj, spet smo disciplinirani na igrišču in temu primerni so znova rezultati." Tudi Kosiću bo sedaj lažje: "Na lestvici smo vsi blizu, lani smo zaostajali dvanajst točk in so se stvari ujele. Ta zmaga je za nas zelo pomembna."

Tadej Regent

V četrtek so sicer iz knežjega mesta sporočili, da so sklenili partnersko sodelovanje z angleškim Bournemouthom. "Gre za strateško sodelovanje, ki med drugim vključuje izmenjavo izkušenj in sodelovanje obeh mladinskih centrov," so zapisali v sporočilu na spletni strani. Lastnik Bournemoutha je Rus Maksim Viktorović Demin, prav slednji je vez med slovenskimi aktualnimi prvaki in angleškim klubom, saj že nekaj mesecev sodeluje z vodstvenimi strukturami kluba iz Arene Z'dežele. Kosić je bil na temo novega sodelovanja redkobeseden, a verjame, da lahko to pozitivno vpliva na klub.

​Druge tekme 11. kroga I. SNL - jutri ob 14. uri: Tabor - Mura, ob 16. uri: Olimpija - Koper, ob 18. uri: Maribor - Domžale, ob 20. uri: Gorica - Bravo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta