Ilka Štuhec na zadnjem treningu rezervirana, jutri bo lovila tretje odločje na SP-jih

N.S., STA
10.02.2023 12:23

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je na zadnjem treningu pred sobotnim smukom na svetovnem prvenstvu v Meribelu v Franciji zasedla 18. mesto. Za najhitrejšo, Italijanko Sofio Goggia, je zaostala 1,54 sekunde.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ilka Štuhec, ki je na prvem treningu zasedla tretje mesto, na drugem pa ni nastopila, je bila tokrat nekoliko rezervirana. Vnovič pa je bila med najhitrejšimi v spodnjem delu proge Roc de Fer. Najhitrejša je bila Sofia Goggia, ki je za 46 stotink sekunde ugnala Avstrijko Mirjam Puchner. Tretja je bila Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie (+0,50). Konkurenca je bila od drugega do 17. mesta sicer strnjena v vsega eni sekundi.

Reuters

Štuhec bo v soboto na smuku, ki se bo začel ob 11. uri, lovila tretje odličje na svetovnih prvenstvih. V St. Moritzu 2017 in Areju 2019 je postala svetovna prvakinja. Naslov iz Cortine d'Ampezzo pred dvema letoma pa bo branila Švicarka Corinne Suter. Štuhec je bila takrat 14.

Med moškimi najhitrejši Innerhofer

Italijanski alpski smučar Christof Innerhofer je bil najhitrejši na drugem treningu smuka pred nedeljsko preizkušnjo na svetovnem prvenstvu v Courchevelu v Franciji. Najboljši Slovenec je bil tokrat Nejc Naraločnik na 19. mestu. Štiriindvajsetletni član slovenske reprezentance je za Innerhoferjem zaostal 1,47 sekunde. Martin Čater je imel ob upoštevanju tistih, ki so izpustili vratca, 24. čas (+1,85), medtem ko Miha Hrobat na drugem treningu ni nastopil.

Na progi Eclipse se je Innerhoferju najbolj približal svetovni prvak v superveleslalomu, Kanadčan James Crawford (+0,31). Tretji je bil Švicar Alexis Monney (+0,34). Na startu ni bilo številnih najboljših na čelu s prvim smukačem sezone svetovnega pokala, Norvežanom Aleksandrom Aamodtom Kildejem, najboljšim smučarjem te sezone, Švicarjem Marcom Odermattom, branilcem zlate kolajne iz Cortine d'Ampezzo, Avstrijcem Vincentom Kriechmayrjem, in številnimi drugimi.

Moški smuk bo v nedeljo ob 11. uri, v soboto pa bodo opravili še zadnji trening.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta